LK: Spektakularni Paje i "štikla" Živkovića na "Velodromu", Bodo je "streptomicin" za Murinja!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 07.04.2022.
22:58
Izvor: Sportske.net

Bez golova u Lesteru.

EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo
EPA-EFE/Guillaume Horcajuelo

Povezane vesti

Nakon što su Fejnord i Slavija Prag odigrali sjajnu utakmicu u prvom terminu večeras, odigrane su i ostale utakmice u Ligi konferencija.

Fudbaleri Olimpik Marseja savladali su PAOK rezultatom 2:1 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige konferencija.

Domaći Marsej bio je mnogo bolji rival u prvom poluvremenu na „Velodromu“. Poveli su u 13. minutu kada je  Žerson lepo pogodio na asistenciju Dimitrija Pajea. Imao je Marsej odličnu priliku da duplira prednost posle pola sata igre, dobro je šutirao Džengiz Under, ali je sjajno odbranio golman PAOK-a Aleksandros Paskalakis.

Spektakularan gol u 45. minutu postigao je Dimitri Paje, udvostručio prednost svog tima i pokazao o kakvom se majstoru fudbala radi.

Gosti iz Soluna trgli su se u poluvremenu. Trener Razvan Lučesku u igru je ubacio napadača Omara El Kadurija, a to je donelo mnogo benefita njegovoj ekipi.

Posle samo dva minuta igre u nastavku El Kaduri je postigao fantastičan gol, na asistenciju petom našeg Andrije Živkovića i tako vratio PAOK u život.

Domaći Marsej bio je uzdrman posle primljenog gola, gosti iz Soluna uspostavili su terensku inicijativu i bili bolji rival u drugom delu susreta, ipak dobru priliku da donese ubedljiviji trijumf Marseju imao je štoper Vilijam Saliba u 74. minutu, ali je iz dobre pozicije uputio slab udarac glavom, pravo u golmana Paskalakisa.

Bodo Glimt je na domaćem terenu savladao Romu sa 2:1 i sa velikim optimizmom putuje u Rim na revanš meč na "Olimpiku".

Norveški šampion započeo je duel sa italijanskim velikanom izuzetno motivisano i samouvereno nakon ubedljive pobede u grupnoj fazi od 6:1. Domaći su bili bolji rival u prvom poluvremenu, ali je Roma iskoristila svoju priliku u 43. minutu i preko Lorenca Pelegrinija stigla do prednosti.

Primljen gol u nezgodno vreme nije obeshrabrio domaćine. Posle deset minuta igre u drugom poluvremenu Bod Glimt je izjednačio, strelac je bio Ulrik Saltnes. Lorenco Pelegrini mogao je da postigne pobedonosni gol za Romu u 71. minutu, ali je njegov udarac odlično odbranio golman Boda Nikita Haikin. Roma je do kraja meča postigla dva pogotka, ali su oba poništena zbog ofsajda.

Bodo Glimt je do velike pobede stigao u 89. minutu, kada je  Hugo Vetlesen postigao sjajan gol posle ubečene lopte iz prekida.

U duelu Lestera i PSV Ajndhovena nije bilo golova.

Ekipa iz Ajndhovena imala je prvu priliku već u trećem minutu,šutirao je Mario Gece, a golman Lestera Kasper Šmajhel odbranio njegov pokušaj. Uzvratile su “Lisice” dvadesetak minuta kasnije preko Kelečija Iheanača, ali je lopta posle njegovog udarca završila pored gola.

Lester je bio nešto bolji rival u drugom poluvremenu. Imali su puleni Brendana Rodžersa inicijativu, ali je nisu krunisali velikim prilikama, tako da golova nije bilo.

Revanš mečevi Lige konferencija igraju se za sedam dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke