LK: Veliki preokret Lestera za polufinale!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 14.04.2022.
20:37
Izvor: Sportske.net

PSV prokockao sve.

EPA-EFE/LYNNE CAMERON
EPA-EFE/LYNNE CAMERON

Povezane vesti

Fudbaleri Lestera savladali su PSV Ajndhoven na gostovanju rezultatom 1:2 i plasirali se u polufinale Lige konferencije, prvi meč u Engleskoj završen bez golova.

Prvo uzbuđenje na "Filips" stadionu videli smo u 13. minutu, pokušao je Džejms Medison, ali je njegov pokušaj izblokiran. Samo minut kasnije, uzvratio je PSV preko Marija Gecea, nije bilo problema za golmana "Lisica" Šmajhela.

PSV je poveo u 27. minutu, Juri Tilemans je izgubio loptu na svojoj polovini, to je iskoristio Mario Gece i odličnim dodavanjem proigrao Erana Zahavija, koji majstorski pogađa u "malu" mrežu i za radost domćaih navijača.

Do kraja prvog dela Lester se oporavio od primljenog pogotka, i dva puta pripretio. Prvo je u 33. minutu pokušao Kastanja, a deset minuta kasnije priliku je imao Medison, oba puta golman Mvogo nije morao da interveniše.

Priliku da reši pitanje pobednik imao je strelac vodećeg gola za PSV Zahavi u 59. minutu, ali je lopta posle njegovog udarca glavom završila preko prečke. Tri minuta kasnije napadač Lestera Patson Daka izašao je sam ispred golmana Mvoga, ali je neprecizno šutirao i promene rezultata nije bilo.  

Prilika Patsona Dake bile je samo nagoveštaj izjednačenja Lestera. Igrao se 77. minut, kada je rezervista Ajoze Perez sjajno probio po desnoj strani, uposlio Džejmsa Medisona, a ovaj pogodio za 1:1.

Lester je došao do potpunog preokreta i plasmana u polufinale u 88. minutu, kada je Rikardo Pereira natrčao na odbijenu loptu i poslao je u mrežu za veliko slavlje gostiju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke