Srbi u finalu Lige konferencija - Fiorentina protiv Vest hema

Autor: Filip Rodic
petak 19.05.2023.
00:00
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Vest hema savladali su AZ Alkmar sa 1:0 na "AFAS" stadionu, tako da klub iz Londona ukupnim rezultatom 3:1 prolazi u finale Lige konferencija. Fiorentina je posle produžetaka sa 3:1 i sa ukupnih 4:3 pobedila Bazel na gostovanjju.

EPA-EFE/ED VAN DE POL
EPA-EFE/ED VAN DE POL

Povezane vesti

AZ je imao inicijativu, posed lopte od 70 posto, ali nikako nisu uspeli da dođu do pogotka. Domaćini su uputili 12 šuteva, naspram osam rivala, od čega četiri u okvir gola. 

Izdržali su gosti kontrolu AZ-a i nagradili se golom u četvrtom minutu sudijske nadoknade, strelac je bio Pablo Fornals. Pogodio je mrežu Metjua Rajana efektnim šutem van kaznenog prostora iz kontranapada.

Vest hem će imati priliku da se bori za novi evropski trofej u klupskim vitrinama, za sada ih ima dva - Kup pobednika kupova 1965, i Intertoto kup 1999. godine.

U Bazelu je bilo mnogo zanimljivije.

Nikolas Gonzales je postigao oba gola "viole" u prvih 90 minuta. Prvo je u 35. minutu glavom posle kornera, potpuno neometan, doneo vođstvo "gostima u ovom susretu, pa je iskoristio veliku nespretnost odbrane Bazela u 72. minutu za 2:1. Zeki Amduni je postavio na 1:1 u 55. minutu.

Pobednički gol za finale Fiorentine delo je Antonina Baraka u devetom minutu sudijske nadoknade drugog produžetka

Luka Jović je uveden u igru na startu prvog produžetka.

Finale se igra 7. juna u Pragu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke