LK - "Viola" jednog nogom u polufinalu, remi Bazela i Nice

Autor: Filip Rodic
četvrtak 13.04.2023.
22:59
Izvor: Sportske.net

U tri meča čevtrfinala Lige konferencija od 21 čas pobede su upisali Fiorentina nad Lehom (4:1), Anderleht nad AZ-om (2:0), dok su Bazel i Nica odigrali 2:2.

EPA-EFE/ Jakub Kaczmarczyk
EPA-EFE/ Jakub Kaczmarczyk

Povezane vesti

Fiorentina je deklasirala Leh na gsotovanju u Poznanju sa 4:1 i faktički već obezvedila plasman u polufinale Lige konferencija.

Artur Kabral je već u 4. minutu zatresao mrežu gostiju. Izjednačenje je doneo Kristofer Velde u 20 minutu. Prednost na semaforu je u 41. mnutu uzvratio Nikolas Gonzales.

Jedini domaćin koji je iskoristio prednost 12. igrača u prvim susretima četvrtfinala jeste Anderleht, koji je slavio 2:0 protiv AZ Alkmara.

Drugo poluvreme potpuno je pripalo italijanskom timu. Đakomo Bonavetura u 58.Džonatan Ikone u 63. minutu su se svojim golovima pobrinuli da ne dođe do iznenađenja.

Luka Jović je za Fiorentinu ušao u igru u 79. minutu umesto Kabrala. Nikola Milenković je odigrao ceo meč.

Jedini domaćin koji je iskoristio prednost 12. igrača u prvim susretima četvrtfinala jeste Anderleht, koji je slavio 2:0 protiv AZ Alkmara.

Jedini gol postignut u prvom poluvremenu delo je Mikaela Murilja u 22. minutu. Madžid Našimeru je u 70. minutu postavio konačan rezultat.

Na utakmici Nice i Bazela imali smo duel Terema Mofija i Zekija Amdunija.

Amduni je sa penal doveo Bazel u vođstvo u 26. minutu, da bi Mofi u finišu prvog poluvremena, tačnije u 38. i trećem minutu sudijske nadoknade uzvratio i doneo preokret. Drugi gol je bio prelep, savršene "makazice".

Izjednačenje je stiglo preko Amdunija u 71. minutu.

Svi revanši se igraju 20. aprila. U prethodnom terminu su Gent i Vest hem odigrali 1:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke