LK - Zvezda nije dočekala evropsko proleće, Milan Borjan jeste!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 30.11.2023.
20:45
Izvor: Sportske.net

Slovan iz Bratislave ide dalje.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Prvak Slovačke Slovan iz Bratislave za koji nastupaju bivši kapiten Crvene zvezde Milan Borjan i srpski internacionalac Aleksandar Čavrić izborio je plasman u nokaut fazu Lige konferencija.

Slovan je u meču petog kola grupe A kao gost, posle preokreta, savladao Klasvik sa Farskih Ostrva rezultatom 2:1.

Poveo je Klasvik u 17. minutu golom Madas Mikelsena, da bi preokret i pobedu Slovanu doneo iskusni veznjakJuraj Kucka golovima u 34. i 62. minutu kada mu je asistent bio Aleksandar Čavrić.

Dalje je iz grupe A prošao i francuski Lil koji je rutinski kao gost savladao Olimpiju u Ljubljani rezultatom 2:0. Golove za goste postigli su Remi Kabela u prvom i Jusuf Jazidži u drugom poluvremenu.

Standings provided by Sofascore

U grupi D Klub Briž je deklasirao Bešiktaš u Istanbulu sa 5:0 i potvrdio plasman u nokaut fazu, dok je turski velikan ostao na samo jednom osvojenom bodu. Strelci za Belgijance bili su  Kasper Nilsen, Rafael Onjedika, Andreas Skov Olsen i Igor Tijago dva puta.

Dalje iz iste grupe ide i norveški Bodo Glimt koji je na svom terenu bio ubedljiv i slavio protiv švajcarskog Lugana sa 5:2. Napadač Amahl Pelegrino postigao je dva, a  Sondre Fet, Patrik Berg i Oskar Kapskarmo po gol za domaćina, strelci za Lugano bili su Žan Čelar i Boris Babić.

Standings provided by Sofascore

Prvak Bosne i Hercegovine Zrinjski izgubio je u gostima od AZ Alkmara u okviru grupe E, a gol odluke postigao je napadač Holanđana Vangelis Pavlidis iz penala u 59. minutu.

Standings provided by Sofascore

Plasman u narednu rundu iz grupe B potvrdio je belgijski Gent koji je kod kuće deklasirao ukrajinsku Zorju i slavio sa 4:1. Prethodno je mesto u nokaut fazi iz iste grupe izborio i Makabi Tel Aviv.

Standings provided by Sofascore

Češka Viktorija Plzenj ostala je neprikosnovena u grupi C i došla do pete pobede, ovoga puta na gostavanju Balkaniju, bilo je 1:0 za goste, a odlučio je gol Pavela Šulca iz 61. minuta.

Standings provided by Sofascore

Ranije danas Dinamo iz Zagreba je u istoj grupi slavio protiv Astane u Kazahstanu sa 2:0 i sačuvao šansu da se plasira u evropsko proleće.

Standings provided by Sofascore

Meč grupe  G između Helsinkija i Aberdina još uvek je u toku, trenutno je 2:2. Prekid su izazvale obilne snežne padavine u glavnom gradu Finske.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke