LN - Ukrajinci se prošetali Jerevanom i "bacili petardu", odluka u utorak protiv Škotske!

Autor: Mladen Heleta
subota 24.09.2022.
16:51
Izvor: Sportske.net

Jermenija nemoćna.

EPA-EFE/AIDAN CRAWLEY
EPA-EFE/AIDAN CRAWLEY

Povezane vesti

Fudbaleri Ukrajine ostali su u igri za plasman u A diviziju Lige nacija.

Oni su u Jerevanu deklasirali Jermeniju rezultatom 5:0 i sa deset bodova preuzeli prvo mesto na tabeli grupe 1 u diviziji B. 

Imaju bod više od Škotske, koja večeras dočekuje Republiku Irsku od 20.45 sati. Šta god se desi na tom meču, jasno je da će odluka o pobedniku ove grupe pasti u utorak u poljskom Krakovu, gde će Ukrajinci biti nominalni domaćini Škotima.

Ukrajina je na vreme "otvorila" Jermeniju i povela u 22. minutu preko Timčuka. Bila je to sjajna timska akcija Ukrajine, a posle mnogo uspešnih pasova, Zubkov je ostavio Timčuka pred praznim golom, a ovaj je taj poklon lagano pretvorio u gol.

Kod drugog gola strelac i asistent kod prvog gola su zamenili uloge. Timčuk je u 57. minutu proigrao Zubkova, koji je matirao golmana Jurčenka, za 0:2.

Ukrajina je treći pogodak postigla u 69. mintu, kada se bukvalno ušetala u gol Jermenije. Zubkov je zabeležio još jednu asistenciju, a strelac je bio Dovbik, koji je samo 120 sekundi ranije ušao u igru.

Dovbik se potom razigrao, pa je u 81. minutu lepo uposlio Ignatenka, koji je pogodio za 0:4, da bi on svoj drugi gol na meču dao u 84. minutu, za konačnih 0:5.

Пласман обезедио SofaScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke