LN (A) - Španci osramotili Nemce za top 4, Hrvati slave Francuze!

Autor: Milovan Longinov
utorak 17.11.2020.
22:39
Izvor: Sportske.net

Poznati prvi polufinalisti završnog turnira, a to su Španija i Francuska. Hrvatska je opstala u Diviziji A i pored poraza od Portugala, pošto su i Šveđani izgubili u Francuskoj.

EPA-EFE/Julio Munoz
EPA-EFE/Julio Munoz

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Španije razbila je selekciju Nemačke rezultatom (6:0), dok su Francuzi takođe kao domaćini pobedili Švedsku i tako overili prvo mesto u svojoj grupi. Hrvati su izgubili od Portugala, a da su kojim slučajem Šveđani uzeli bod, komšije bi ispale u nižu ligu...

Španci su uoči ove utakmice imali bod manje od Nemaca i samo im je pobeda donosila prvo mesto i plasman na završni turnir. Tim Luisa Enrikea je trijumf overio još u prvom delu kada je bilo 3:0.

Mrežu Manuela Nojera načeo je Alvaro Morata već u 17. minutu, posle kornera Fabijana Ruiza - 1:0.

U 33. minutu, asistent je bio Dani Olmo, a na pravom mestu Feran Tores koji je pokupio odbitak i zategao u mrežu za 2:0.

Nakon novog Ruizovog kornera, Rodri je bio najviši u skoku za ogromnih 3:0.

Ipak, Španci su u finišu prvog dela ostali i bez kapitena Serhija Ramosa, koji se uhvatio za zadnju ložu i momentalno napustio teren i očigledno je da povreda nije obična. Prethodno je takođe zbog povrede teren morao da napusti i Serhio Kanales.

U drugom poluvremenu, ista priča, Nemci neprepoznatljivi, a Španci rastrčani. Dani Olmo je mogao da povisi na 4:0, ali je bio zamalo neprecizan, no, u 55. minutu je Feran Tores pogodio posle asistencije Hosea Gaje - 4:0.

Nakon četvrtog gola, Španci su malo spustili gas, dok su Nemci i dalje bili nemoćni. Ipak, Feran Tores je želeo da kompletira het-trik, i u tome je uspeo u 71. minutu posle treće asistencije Fabijana Ruiza - 5:0.

Verovali ili ne, ni tu nije bio kraj, pošto je u nadoknadi vremena Hose Gaja ponovo probio po levom boku, vratio povratnu, a tamo je na pravom mestu Ojarzabal za ogromnih 6:0.


Baner

   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   
U grupi 3, divizije A, Francuska je pobedila Šveđane rezultatom 4:2 i overila prvo mesto u grupi, dok je Hrvatska izgubila od Portugala i ipak opstala!

Francuzi su i pre ovog meča imali tri boda više od Portugalaca, ali su i pored toga večeras pobedili Šveđane i tako ostavili Hrvate u eliti!

Šveđani su ipak uspeli da povedu u petom minutu preko Klaesona, ali su Francuzi ubrzo dodali gas.

Žiru je izjednačio u 16. minutu, da bi u 36. Pavar preokrenuo na 2:1.

Napadač Čelsija je na isteku sata igre iskoristio asistenciju Kilijana Mbapea za nedostižnih 3:1. Šveđani su u finišu uspeli da smanje na 3:2, ali im je bio potreban još jedan pogodak, odnosno remi da bi bili ispred Hrvata.

U poslednjim trenucima Šveđani su ostavili prazan gol, i golman je otišao u završnicu, a to je kaznio Koman za konačnih 4:2.

Zanimljivo je bilo i na meču između Hrvatske i Portugala, gde smo videli pet golova gola i crveni karton 2:3.

Hrvati su poveli golom Matea Kovačića u 29. minutu i na poluvremenu vodili 1:0.

Sve je pokvario Marko Rog drugim žutim kartonom u 51. minutu, a Portugalci su samo minut kasnije iskoristili brojčanu prednost. Ruben Dijas je strelac posle asistencije Nelsona Semenda.

Preokret je Portugalcima doneo Žoao Feliks posle povratne Dioga Žote, u 60. minutu i delovalo je da će se gosti pobedom oprostiti od Lige nacija.

Ipak, posle samo pet minuta, Kovačić je iskoristio asistenciju Vlašića za 2:2.

I onda, novi šok, u nadoknadi vremena, Ruben Dijas je posle velike greške golmana Livakovića pogodio za konačnih 2:3.

Srećom po Hrvate, ostali su u Diviziji A, pošto su ispred Šveđana...   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   


Baner


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 18.11.2020
10:35

3:0 je bilo na poluvremenu, koriguj to.

avatar
Südkurve München
Tuesday, 17.11.2020
23:47

Reprezentacija u kojoj samo jedan igrac uputi sve suteve ka golu (Gnabri 2 suta, cijela ekipa 2 suta) zasluzuje da bude potpuno remontirana.

Treba im Miler, treba im Biateng i Humels.

Levu je vreme da podnese ostavku

avatar
adidas forever
Tuesday, 17.11.2020
23:45

Španci iznenađijuće... čekaj, sad vidim da ponovo Longinov piše tekstove o reprezentacijama, što znači da komentari nikada neće niti objavljeni. Nema svrhe da kucam...

avatar
Mak-Juventino
Tuesday, 17.11.2020
23:43
avatar
Bádr Hari
Tuesday, 17.11.2020
23:41

da je moj idol Messi imao velemajstora Rubena Diasa ne bi Hrvatska pocistila Argentinu i mog idola Messija pre 2 godine. :D

avatar
Badr Hari
Tuesday, 17.11.2020
23:39

Maestralni izlizani sa 2 bacanja na travu i jednim igranjem rukom sam doneo pobedu Portugalu i jos jednom dokazao da je daleko najbolji ikada u univerzumu, a i sire. :D