LN - Englezi se provukli sa "kreča" u Minhenu, Italijani pogađali i za Mađare

Autor: Nemanja Janošev
utorak 07.06.2022.
22:45
Izvor: Sportske.net

Engleska nije bila dobra u većini duela, ali je ipak zadovoljnija.

 EPA-EFE/Ronald Wittek
EPA-EFE/Ronald Wittek

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Italije pobedili su Mađarsku u Ćezeni sa 2:1 (2:0) u meču 2. kola Lige "A" Lige nacija.

Nisu "azuri" imali lakog protivnika ni ovog puta, ali nakon remija sa Nemačkom, došli su do prve pobede u ovom izdanju Lige nacija. 

Bili su bolji i pogocima Nikola Barele i Luke Pelegrinija u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika. Vezista Intera je na sebi svojstven način pogodio gol Dibuša u 30. minutu sačekavši loptu na ivici kaznenog prostora i potom bio precizan. Petnaest minuta kasnije, izuzetan prodor Politana po desnom boku gde ga niko nije sprečio da centrira, a lopta je uz malo sreće došla do igrača Rome na drugoj stativi koji je lako smešta u mrežu.

Do kraja susreta, Mađari su uspeli da smanje i to autogolom Manćinija. Bila je to lepo izgrađena akcija uz nespretni pokušaj Manćinija da reaguje.

Selekcije Nemačke i Engleske remizirale su u Minhenu 1:1 (0:0) u okviru iste grupe "3".

Više izglednih prilika imali su Nemci, a i poništen gol u prvom poluvremenu koji je postigao Hofman. Tada je bio ofsajd, ali u . minutu nije. "Probušio" je Jonas Hofman Džordana Pikforda koji je, ruku na srce, mogao bolje. Geret Sautgejt ne može da bude zadovoljan igrom svoje ekipe, ali krajnjim rezultatom ipak hoće. U poslednjih 15 minuta Šloterbek je srušio Kejna, a Del Sero Grande je nakon gledanja VAR snimka pokazao na belu tačku i napadač Totenhema imao je šansu da poravna u 87. minutu. Uspeo je i na taj način postigao 50. gol za reprezentaciju.

Utakmicu je obeležio dug prekid zbog povrede Kalvina Filipsa te je prvi deo igre produžen za čak osam minuta.

U Ligi "B", Finska je ranije danas savladala Crnu Goru sa 2:0, Bosna i Hercegovina Rumuniju minimalnim rezultatom, a Farska ostrva su u "Ligi C" izgubila od Luksemburga na svom terenu uz dva crvena kartona, dok je Turska "zgazila" Litvance u gostima sa 6:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke