LN - Fešte u Sent Galenu i Varšavi, Švajcarci i Hrvati ispustili pobede!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 15.10.2024.
22:40
Izvor: Sportske.net

Bugari primili pet komada od Severne Irske.

EPA-EFE/Piotr Nowak
EPA-EFE/Piotr Nowak

Povezane vesti

Fudbalske reprezentacije Švajcarske i Danske remizirale su, 2:2, u meču četvrtog kola grupe 4 A divizije Lige nacija.

Imao je domaćin vođstvo u dva navrata, ali na kraju morao da se zadovolji prvim osvojenim bodom u grupi u kojoj su još selekcije Srbije i Španije.

Švajcarci su poveli u 26. minutu golom veziste Rema Frojlera, a Danska izjednačila samo minut kasnije preko Gustava Isaksona.

Novu prednost domaćinu doneo je napadač  Zeki Amduni iz penala u sudijskoj nadoknadi prvog dela, a bod Danskoj doneo iskusni Krisitjan Eriksen 20 minuta pre kraja susreta.

Пласман обезедио Sofascore

Goleada je viđena i na utakmici grupe 1 A divizije između Poljske i Hrvatske. Bilo je 3:3 u Varšavi.

Poveli su Poljaci već u petom minutu pogotkomPjotra Zjelinskog, a onda usledio jak odgovor "vatrenih". Hrvatska je u periodu od 19. do 26. minutu postigla čak tri pogotka i došla do velikog preoketa. Stelci za goste su bili Borna Sosa, te mladi fudbaleri Dinama iz Zagreba Petar Sučić i Martin Baturina.

Poljaci susmanjili na 2:3 u poslednjem minutu prvog dola preko Nikola Žalevskog, a izjednačili u 68. minutu kada je mrežu gostiju zatresao Sebastijan Šimanski.

Hrvatska je na 15 minuta pre kraja ostala sa igračem manje zbog isključenja golmana Dominika Livakovića, ali je uspela da sačuva makar bod.

U drugom meču iste grupe Škotska i Portugalija remizirale su bez golova - 0:0.

Пласман обезедио Sofascore

Odigrano je i četiri utakmica u C diviziji.

U grupi 3 Belorusija - Luksemburg 1:1 i Severna Irska - Bugarska ubedljivih 5:0, dok su u grupi 2 Rumuni kao gosti savladali Litvaniju sa 2:1, a tzv. Kosovo bilo bolje od Kipra sa 3:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke