LN - Grčka razbila Kipar, raspad Makedonije u Skoplju!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 09.06.2022.
22:45
Izvor: Sportske.net

Bugarska došla do boda na Gibraltaru.

Epa/Robert Ghement
Epa/Robert Ghement

Povezane vesti

Liga C, grupa 2 

Grčka - Kipar 3:0
Kosovo* - Severna Irska 3:2

Grci su u potpunosi nadigrali reprezentaciju Kipra. 

Već posle 20 minuta igre na semaforu je stajalo 2:0 za domaćina. Prvo je Bakasetas pogodio za 1:0 u osmom minutu, da bi u 20. minutu isti igrač asistirao Pavlidisu za 2:0. 

U drugom delu utakmice slična priča kao iz prvog poluvremena. Grci drže loptu uz inicijativu. Posle samo 3 minuta nastavka Limniospogađa efektno za 3:0. 

Na stadionu u Prištinu videli smo utakmicu sa puno golova, a konačnom ishodu su se radovali domaći fudbaleri. 

Reprezentacija Kosova* je stigla do 2:0 posle samo 19 minuta igre.

Muriđi je zatresao mrežu gostiju iz penala u devetom minutu, da bi desetak minuta kasnije na 2:0 povećao Bjutjući posle asistencija Rašice. 

Irci se nisu predavali, Laveri smanjuje na 2:1 u 45. minutu, tik pred odlazak na odmor. 

Domaći vraćaju rezultat na dva gola prednosti, Muriđi upisuje svoji drugi gol na utakmica - 3:1 u 52. minutu posle asistencije Kastratija.

Reprezentacija Severne Irske je uspela još jedno da smanji prednost na jedan gol, gol Balarda u 83. minutu postavlja 3:2 što je i ostalo kao konačni rezultat. 

Liga C, grupa 4

Gibraltar - Bugarska 1:1
Severna Makedonija - Gruzija 0:3

Gosti su bili bolji tokom prvih 45 minuta što im se i vratilo u nadoknadi ovog dela igre. Minčev dovodi reprezentaciju Bugarske u prednost posle dodavanja Milanova. 

Domaći su bolje zaigrali posle pauze, a onda je usledila i kontroverzna situacija. Imali smo VAR intervenciju, Gibraltar dobija penal posle igranja rukom - Voker pogađa za 1:1 u 61. minutu. 

Severna Makedonija je priredila negativno iznenađenje svoji navijačima u Skoplju. Naši susedi su izgubili sa 3:0 od reprezentacije Gruzije koje su svoje golove postigli u drugom delu igre. 

Zivzivadže je doneo prednost u 52. minutu, deset minuta kasnije Kvaratešelija udvostručuje prednost. Konačnih 3:0 postavlja Kiteišvili u 84. minutu, uz to da su gosti imali i poništen gol iz 69. minuta. 

Liga D, grupa 2

Malta - Estonija 1:2 

Gosti su slavili danas protiv Malte. 

Reprezentacija domaćih je propustila odličnu šansu da samo posle 15 minuta igre dođe do prednosti - Teuma je promašio penal. Ovo su Estonci odmah iskoristili, Vasiljev pogađa za 1:0 u 21. minutu. 

Domaći dolaze do izjednačenja u drugom delu igre i to preko autogola Heina u 56. minutu. Estonci ipak razočaravaju domaću publiku i odnose sva tri boda pogotkom Aniera u dubokoj nadoknadi vremena. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke