LN - Izraelci idu u viši rang, Škotima ostaje meč-lopta, bezbolan poraz Grčke

Autor: Darko Mitrović
subota 24.09.2022.
22:53
Izvor: Sportske.net

Odigrana su večeras još tri meča u okviru Lige nacija.

EPA-EFE/Robert Perry
EPA-EFE/Robert Perry

Povezane vesti

U senci pobede Srbije nad Švedskom (4:1), večeras su odigrane još dve utakmice Lige B u okviru Lige nacija.

Obe su završene rezultatom 2:1 - Izrael je na svom terenu savladao Albaniju, a Škotska je u ostrvskom derbiju bila bolja od Republike Irske.

Duel Izraela i Albanije odigran je u okviru Grupe 2, a ovom pobedom domaći tim je potvrdio prvo mesto u grupi sa ukupno osam bodova i plasman u Ligu A, bez obzira na ishod meča između Islanda i Albanije koji je na programu 27. septembra.

Tabela Grupe 2: Izrael 8, Island 3, Albanija 1 bod. Rusija zbog sankcija ne učestvuje.

Vajsman i Baribo su svojim golovima doneli pobedu Izraelcima, a vezista Partizana Bibars Natho nije ulazio u igru. Jedini giol za goste postigao je Uzini koji je u 88. minutu izjednačio na 1:1, ali je u nadoknadi vremena Baribo pogodio za trijumf Izraela.

U Grupi 1 Lige B Škotska je stigla na prag plasmana u Ligu A, pošto joj je pobeda nad Irskom četvrta u pet odigranih mečeva. Škoti sada imaju 12 bodova, a kolo pre kraja jedini konkurent za prvo mesto im je Ukrajina. Upravo će im Ukrajina biti rival u poslednjem kolu 27. septembra.

Irci su poveli golom Igana u 18. minutu, a preokret Škotskoj doneli su Hendri u 51. i Kristi u 80. minutu.

U Grupi 2 Lige C, Grčka je još ranije potvrdila plasman u viši rang pa je večerapšnji poraz na Kipru od 1:0 ne brine mnogo. Pobedu Kipranima doneo je Cionis u 18. minutu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke