Lokalni momak heroj na "Enfildu" - Liverpulu derbi i vrh tabele!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 20.10.2024.
19:33
Izvor: Sportske.net

Veče Kurtisa Džonsa.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula savladali su Čelsi na svom "Enfildu" sa 2:1 u derbiju osmog kola engleske Premijer lige.

"Crveni" su tako sačuvali lidersku poziciju na tabeli sa bodom više u odnosu na aktuelnog prvaka Mančester siti, a junak trijumfa domaćih bio je lokalni momak Kurtis Džons, koji je najpre iznudio jedanesterac, a onda postigao pobedonosni gol za ekipu menadžera Arnea Slota.

Nije bilo preterano dinamično na "Enfildu" u prvih 20 minuta. Karakteristično za derbiju u Premijer ligi, obe ekipe ušle su u meč nešto opreznije nego inače.

Prva zanimljiva situacija dogodila se u šesnaestercu Liverpula, kada je Alekander-Arnold startovao nad Sančom, a sudija Džon Bruks odlučio da ne pokaže na najstrožu kaznu, iako je kontakta bilo.

Samo pet minuta kasnije domaći su tražili jedanaesterca. Štoper Čelsija Kolvil srušio je Salaha u svom šesnaestercu, ali je Bruks još jednom odlučioda ne dosudi jedanaesterac.

Dileme nije bilo samo dva minuta kasnije. Salah je šutirao desno iskosa, lopta se odbila do veziste Liverpula Kurtisa Džonsa, a njega je vidno faulirao nesmotreni Kolvil, pa je Bruks ovoga puta bez razmišljanja pokazao na "belu tačku". Odgovornost je preuzeo Mohamed Salah i pogodio za vođstvo "crvenih".

Česli je uzvratio posle samo tri minuta u drugom poluvremenu. Vezista "plavaca"3 Mojzes Kajsedo poslao je loptu "sa očima" za napadača gostiju Nikolasa Džeksona, koji je umakao protivničkoj odbrani i zatresao mrežu nemoćnog čuvara mreže Kelehera.

Nisu se gosti pošteno ni poradovali, a Liverpul je ponovo vodio. Igrao se 51. minut kada je Salah majstorski centrirao sa leve strane, a odbrana Čelsija dopustila Kurtisu Džonsu da uđe iz drugog plana i neometan iz peterca postigne gol odluke za ekipu menadžera Arne Slota.

Do kraja utakmice Liverpul je bez većih problema sačuvao prednost, a tim menadžera Enca Mareske imao je najbolju priliku da izjedanči u 93. minutu kada je glavom pokušao Renato Veigra.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke