Lopetegi održao čas Simeoneu, Barsa ovo ne sme da propusti!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 04.04.2021.
22:56
Izvor: Sportske.net

Trka nikad luđa, Sevilja srušila Atletiko za Barsu i Real.

EPA-EFE/Julio Munoz
EPA-EFE/Julio Munoz

Povezane vesti

Fudbaleri Sevilje pobedili su na svom "Ramon Sančez Pishuanu" ekipu Atletiko Madrida rezultatom 1:0 (0:0) u 29. kolu La Lige.

Ovim porazom, Atletiko je ugrozio svoju prvu poziciju na tabeli, jer ukoliko Barselona u ponedeljak pobedi Valjadolid prići će na samo bod zaostatka. Ne treba nikako otpisivati ni Real Madrid, koji imatri boda manje od Atletika i u narednom kolu dočekuje Barsu. Na sve to, Atletiko ima i gostovanja Betisu, Atletik Bilbau i Barseloni do kraja sezone, tako da je trka nikad otvorenija.

Sevilja je večeras od samog početka krenula silovito i već u osmom minutu propustila ogromnu priliku da povede. Rakitić je oboren u šesnaestercu, a sudija Hil Mansano opravdano pokazao na belu tačku. Ipak, Jan Oblak je maestralno pročitao lošiji udarac Okamposa pa je rezultat ostao nepromenjen.

Sevilja je nastavila da dominira, bila je konkretnija i bolja, a Atletiko je u prvom delu imao samo jedan pokušaj Kokea, koji je lako zaustavio golman Bono.

U drugom poluvremenu gledali smo sličnu igru - Sevilja je bila ta koja je gradila napade, držala loptu, kružila, dok je Atletiko čekao da napadne iz kontri. 

Nakon nešto mirnijeg perioda na startu drugog poluvremena, u 70. minutu domaći su zasluženo poveli. Posle predivne akcije po desnoj strani, Hesus Navas je maestralno centrirao na drugu stativu, a tamo je sačekao Akunja i glavom pogodio za 1:0. Gosti su tražili da se gol poništi pošto je ranije tokom akcije jedan igrač Sevilje rukom izblokirao jednu izbijenu loptu, ali je VAR procenio da je to bilo nenamerno.

Simeone je momentalno krenuo na sve ili ništa, uveo je Ektora Ereru i Kondogbiju umesto Ermosa i Lemara, ali je i Lopetegi odgovorio uvođenjem Papua Gomeza umesto Susa. 

Sevilja je i dalje držala loptu, Atletiko  je bio nemoćan, a u poslednjih nekoliko minuta šansu je dobio i naš Nemanja Gudelj. 

U poslednjim trenucima utakmice Atletiko je imao najbolju šansu, Anhel Korea je ostao sam na petercu, ali je golman Bono maestralno intervenisao.

Sevilja je ovim trijumfom učvrstila svoju poziciju četiri, dok će Atletiku zaista goreti pod nogama u narednih mesec dana.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke