Lopetegi pred Mančester - Kako do trofeja bez Ronalda i oko koga će graditi novi tim?

Autor: Aleksa Blaćanin
utorak 31.07.2018.
21:04
Izvor: Sportske.net

Novi trener Real Madrida je dao opširnu izjavu pred meč sa Junajtedom.

Epa/Juanjo Martin
Epa/Juanjo Martin

Povezane vesti

Real Madrid i Mančester junajted će odmeriti snage u prijateljskom meču u okviru Internacionalnog kupa šampiona, taj meč će početi 2 sata nakon ponoći, po našem vremenu.

Treneru Reala su novinari postavljali brojna pitanja, a on je na većinu odgovorio, i to vrlo opširno.

"Za sada smo prezodovoljni kako napreduju treninzi, kao i koliko su igrači posvećeni. Imamo puno mladih igrača u timu, ono što je bitno, povrede su nas zaobišle i idemo korak po korak ka cilju", započeo je novi trener Real Madrida.

Usledilo je nezaobilazno pitanje za Ronalda i njegov odlazak:

"Kristijano Ronaldo je jedan od najvažnijih igrača u istoriji kluba. On je izrazio želju da napusti klub i Real mu je to dozvolio, imajući u vidu koliko je on bitan za ovaj tim.

Što se Bejla tiče, ja sam ubeđen da će on uraditi dosta ove sezone, on je fantastičan igrač i on će uvek dati svoj maksimum, gradićemo tim oko njega."

Ramos Ronaldo

"Kada sam potpisao za ovaj klub, Ronaldo je bio tu, ali nedugo nakon toga, on je izrazio želju da ode. To je vrlo zanimljiv i težak zadatak da obnovite tim bez Ronalda, a da i dalje osvajate trofeje. Ja ću se potruditi da to uradim, a sigurno je da to mogu da uradim sa igračima koje imam u timu."

Za kraj je pričao o tome kako je Kejlor Navas srećan u Realu, kao i da su oni srećni što ga imaju. Takođe, bilo je pitanje da li će dovesti novu "devetku", na šta je Lopetegi odgovorio da ne voli da priča hipotetički o stvarima koje se nisu desile, kao i da je zadovoljan timom kojim trenutno raspolaže.

Biće ovo težak prelazni rok za navijače "kraljevskog kluba", neosporno je da je to tim sa dosta fantastičnih igrača, ali niko ne može da zameni Ronalda u ovom trenutku, pa čak ni Geret Bejl.

Potrebno im je još nekoliko pojačanja, a izgleda da Florentino Perez neće u ovom prelaznom roku dovesti neku "transfer bombu", na šta je navikao navijače ovom kluba. Pominju se Rodrigo iz Valensije, Levandovski iz Bajerna, kao i dvojac iz Čelsija, Kurtoa i Vilijan, dok je Azar već otpisan.

Lopetegi je došao definitivno u najtežem trenutku, sam način na koji je došao je kontroverzan, a još pritisak kakav mu je ostavio Zidan, plus odlazak Ronalda...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Misosesic
Tuesday, 31.07.2018
23:11

Realu sad treba vreme da napravi tu tranziciju u Real bez Ronalda ali mislim da je pravo vreme prvenstveno sto ce to odraditi pre Barse koju ceka ista stvar kad ode Mesi.Mislim da ce Real igrati ljepsi fudbal za oko bez Ronalda jer nece sve lopte na jednog igraca.

avatar
Mirjevac
Tuesday, 31.07.2018
23:44

Barca je cukala reala bez Mesija, Mesi je bio povredjen pre nekoliko godina i nije igrao skoro pola sezone i tada je pobedio reala u sred madrida bez Mesija! Tako da Barci jest da ce joj biti tesko bez Mesija, ali ne u toj meri kao realu bez Ronalda!

avatar
Misosesic
Wednesday, 01.08.2018
00:52
avatar
RIP-chechk
Tuesday, 31.07.2018
22:43

Pa nije da se tim gradio oko Ronalda, vec oko Sudije, tako ce i ovaj logicno. Samo pogledajte rezultate, kako se menjaju.