Loše vesti za Unaja Simona, Bilbao i Španiju

Autor: Mladen Heleta
nedelja 21.07.2024.
14:30
Izvor: Sportske.net

Petomesečna pauza.

EPA-EFE/CLEMENS BILAN
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Povezane vesti

Preneli smo pre dva dana da je Unaj Simon, golman reprezentacije Španije i Atletik Bilbaa, operisan odmah nakon osvajanja titule šampiona Evrope u Nemačkoj sa "crvenom furijom".

On je operisao zglob desne ruke u Madridu, u prvi mah se nije znalo koliko će pauzirati, ali sada stižu veoma loše informacije, koje kažu da on neće moći da brani skoro pet meseci.

Tako će Simon propustiti minimalno 25 utakmica Atletik Bilbaa i reprezentacije Španije. To znači i da on neće braniti za Španiju u Ligi nacija, u kojoj se prvaci Evrope nalaze u grupi sa Srbijom, Danskom i Švajcarskom, a utakmice će se igrati u septembru, oktobru i novembru.

Kako je objasnio doktor Atletika, Hosean Lekue, Simona je povreda zgloba mučila čak od početka sezone, pošto je tada uočena skafoidno-semilunarna nestabilnost.

Stanje se mesecima nakon toga pogoršavalo, ali je Simon odlučio da nastavi da brani sa povredom kako bi bio u timu na šampionatu Evrope. Nakon turnira u Nemačkoj je morao na operaciju i sada se očekuje da će se među stative vratiti tek pred novogodišnje praznike.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke