Loza Alonso. fantastična priča, Markos neće u finalu LŠ impresionirati porodicu!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 06.05.2021.
13:01
Izvor: Sportske.net

Da li ste ovo znali?

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Ovo verovatno niste znali. Markos Alonso neće impresionirati svoju porodicu.

Razlog?

Naime, u njegovoj porodici je uobičajeno da se igra finale, odnosno utakmica za titulu prvaka Evrope.

Naime, njegov deda Markos Alonso Imaz, odnosno Markitos je igrao za Real pedesetih. On je svih pet titula prvaka Evrope sa "Los Blankosima".

Dva puta je nastupi za Španiju i mada nije bio sve vreme standardan, sakupio je 160. nastupa za klub. Ovaj Kantabrijac je igrao u odbrani, a umro je pre desetak godina u rodnom Santanderu.  

Dao je gol u finalu protiv Remsa u Parizu učestovao u pobedi od 4:3. Zbog elegancije često su predlagali da nosi smoking. Bio je veliki prijatelj Henta i Di Stefana dvojice velikih igrača Reala.

Njegov sin, otac fudbalera Čelsija, Markos Alonso Penja, nastupao je za Atletiko i Barselonu, sa kojom je izgubio ono čuveno finale KEŠ protiv Steaue na penale. 

Penja je odigrao čak 22 meča za reprezentaciju, a u finalu je bio jedan od igrača Barselone kome je Dukadam odbranio penal. Osvojio je jednu ligu i jedan kup, delio svlačionicu sa Maradonom.

Njegov sin, sadašnji fudbaler Čelsija igraće svoje prvo finale. Markos Alonso je igrao desetak mečeva ove sezone, rehabilitovan je, ovo će biti njegovo prvo finale LŠ. Neće dostići dedu, ali je tri puta igrao za "Crvenu furiju" jednom više od dede. U svakom slučaju loza Alonso će nastaviti svoje prisustvo u finalima elitnog evropskog takmičenja. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke