Tuhelov šah-mat protiv Simeonea, čudesni "skakač" Žiru heroj Čelsija, opet!

Autor: Milovan Longinov
utorak 23.02.2021.
22:54
Izvor: Sportske.net

Francuz je majstor!

EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija pobedili su u Bukureštu ekipu Atletiko Madrida rezultatom 1:0 (0:0) u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Heroj "plavaca" bio je Olivije Žiru, koji je maestralno skočio i makazicama savladao Jana Oblaka u 68. minutu.

Večeras smo gledali pravu šahovku partiju Dijega Simeonea i Tomasa Tuhela u sličnim formacijama sa po trojicom štopera. Ipak, Tuhel je bio  taj koji je želeo da igra i da napada, da preuzme posed, dok je Atletiko odigrao još jednu klasičnu "simeonevsku" utakmicu u Evropi. 

Čelsi je dominirao većim delom susreta, Atletiko je u prvom poluvremenu imao jedan pokušaj Lemara i u finišu opasnu kontru koju je umalo krunisao Luis Suarez.

Čelsi je brzo menjao strane, igrao dijagonalama, Hadson-Odoi je bio opasan po desnom boku, konce igre "plavaca" vukao je večeras odlični Mejson Maunt.

U drugom poluvremenu Čelsi je i dalje bio konkretniji, Atletiko je čekao i dalje prilike iz kontri, jednu je imao u 57. minutu kada je Žoao Feliks makazicama šutirao preko gola.

Deset minuta kasnije morao je da reaguje VAR - Olivije Žiru je postigao maestralan pogodak makazicama, Feliks Brih je najpre podigao ruku zbog ofsajda, ali je potom iz sobe stigla ispravka - loptu je dirao Ermoso, a ne igrač Čelsija, gol je regularan - 0:1. 

Nakon vođstva, Tomas Tuhel je momentalno osvežio svoj tim, uveo je Kanta i Zijeha umesto Maunta i Kovačića kako bi ojačao vezni red.

Kako je Atletiko i dalje bio nemoćan, Simeone je napravio četvorostruku izmenu, ušli su Dembele, Renan Lodi, Toreira i Vitolo, a izašli Korea, Žoao Feliks, Saul i Ermoso. 

Međutim, do kraja Atletiko nije imao nikakvo rešenje za odličnu taktiku Tomasa Tuhela koji je večeras u potpunosti nadigrao Simeonea. Videćemo šta će Simeone spremiti za revanš na tri nedelje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke