LŠ - Porto "častio", Kijeza pogađao, dodatnih 30 minuta za preokret ili šok!

Autor: Stefan Matić
utorak 09.03.2021.
22:58
Izvor: Sportske.net

Kakva utakmica u Torinu.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Domaćin bio na rubu ispadanja posle prvih 45 minuta, golovi Kijeze osigurali produžetke (2:1). 

Porto je bio dosta bolji od večerašnjeg domaćina tokom prvog dela igre.  

Juventus je odlično otvorio meč, Morata je imao sjajnu priliku koju Marčesin refleksno brani. 

Od tada dominacija portugalskog tima i bezidejnost "stare dame". Taremi je imao odličan šut i prečku u sedmom minutu. Porto dolazi i do zasluženog vođstva, Taremi pada u sedamnaestom minutu posle faula Demirala. Naivan penal turskog defanzivca koji Olivierapretvara u vođstvo svog tima. 

U nastavku pišemo šanse Otavija i Korone koji je većinu vremena bio usamljen po desnoj strani. Morata je imao odličnu šansu u 27. minutu, Ščesni odlično brani šut u nadoknadi vremena. 

A onda, Juventus dolazi do izjednačenja. I to samo četiri minuta po povratku sa pauze, Ronaldo odlaže loptu Kijezi koji sigurno pogađa za 1:1. 

U 54. minutu Porto dobija i crveni karton. Taremi dobija prvo žuti posle faula nad Kijezom, napadač Porta dobija drugi žuti samo dva minuta kasnije. Drugi žuti karton dolazi posle ispucavanja lopte nakon sudijskog zvižduka. 

Još jedna velika šansa za Kijezu, Italijan iz teške pozicije pogađa tek stativu. 

Ali Kijeza je precizan samo nekoliko minuta kasnije, ofanzivac donosi Juventusu preokret - 2:1 u 63. minutu. 

U nastavku Juve traži treći gol, Porto je čekao na kontru ili grešku. Kijeza je imao savršenu priliku za het-trik u 82. minutu, velika odbrana Marčesina. Na drugoj strani Sar je oprobao šut, Ščesni mora da boksuje. 

Marega u završnici odlično šutira, lopta prolazi pored gola. Juve dolazi do gola preko Morate u nadoknadi, ali Španac je bio u ofsajdu. VAR ubrzo i potvrđuje. Kvadrado pogađa i prečku u nadoknadi, sreća na strani Porta.

Idemo u produžetke. Porto će morati još pola sata da se brani sa igračem manje na terenu kako bi stigli do potencijalnih penala. U produžecima ćemo videti i Marka Grujića koji je ušao u devedesetom minutu. 

.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr®Hari
Tuesday, 09.03.2021
23:17

Šok bi bio da Kujpers nije ovako besramno opljačkao Porto, a svi smo znali da će to uraditi kao i uvek kada mu je izlizani miljenik na terenu.