LŠ: "Vatromet" na "Ajbroksu", Dinamo pao u Norveškoj, Kopenhagen pobedio, ali ga čeka pakao u Turskoj!

Autor: Mladen Heleta
utorak 16.08.2022.
22:55
Izvor: Sportske.net

Derbi između Rendžersa i PSV-a u potpunosti opravdao očekivanja.

EPA-EFE/Claus Bech
EPA-EFE/Claus Bech

Povezane vesti

Večeras su odigrana prva tri meča plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona.

U stazi "pratilaca" Glazgov Rendžers - PSV 2:2. U stazi "šampiona" Bodo Glimt - Dinamo Zagreb 1:0 i Kopenhagen - Trabzonspor 2:1. Sve će se odlučiti u revanšima!

Derbi igran u Glazgovu između vicešampiona Škotske i Holandije  u potpunosti je opravdao očekivanja. Fantastičan meč je viđen na "Ajbroksu". 

Gosti iz Ajndhovena poveli su u 37. minutu. Gakpo je izveo korner sa leve strane, a posle prave konfuzije u kaznenom prostoru i niza propusta domaće odbrane, lopta je došla pravo na nogu Sangareu, a reprezentativac Obale Slonovače ju je zakucao u mrežu sa osam metara, za 0:1.

Radost "filipsovaca" trajala je svega 180 sekundi. Rendžers je izveo sjajnu timsku akciju, koju je golom završio Hrvat Antonio Čolak, na asistenciju Tevarnijea, za 1:1.

PSV je u drugom poluvremenu do 70. minuta bio dominantan, diktirao je tempo, a onda je pravo niotkuda usledio totalni šok i poklon golmana Beniteza za "policajce". Lorens je, činilo se u prvi mah, bezazleno šutirao iz slobodnog udarca sa gotovo 30 metara, lopta je išla pravo u naručje Beniteza, ali je on bio nonšalantan, potcenio je klizav teren i ona mu se izmigoljila iz ruku i završila iza gol-linije, za 2:1. Neshvatljiv kiks argentinskog čuvara mreže.

Nije ovaj detalj pokolebao PSV, koji je izjednačio na 2:2 u 78. minutu. Holandski tim je ponovo došao do gola nakon kornera. Gakpo je centrirao sa desne strane, a u vazduh se izvrsno vinuo Obispo i glavom pogodio željeno mesto

Bodo Glimt su prošle sezone mnogi upamtili u Ligi konferencije, a sada je ovaj tim na pragu Lige šampiona. Dinamo Zagreb je pao u Norveškoj. Bodo je do trijumfa od 1:0 došao u 37. minutu, a strelac je bio Pelegrino. On je glavom sa šest metara "spakovao" loptu u mrežu Dominika Livakovića, posle idealnog centaršuta Mvuke sa desnog boka.

Domaćin je bio bolji, ali je Petković u završnici promašio zicer i propustio kolosalnu šansu da Dinamo stavi u lepu poziciju pred revanš na Maksimiru.

Kopenhgen je na svom "Parkenu" nadigrao Trabzonspor, ali u Tursku neće putovati spokojno. Samo 2:1, s obzirom na mnogo bolju igru domaćina u većem delu utakmice.

Danci su "otvorili" Turke na vreme, već u devetom minutu. Asistirao je Falk sa leve strane, a pogodak za 1:0 je postigao Šveđanin Viktor Klason.

Prednost je udvostručio Lerager u 48. minutu. Posle kornera sa desne strane, Vavro je glavom spustio loptu na drugu stativu za Leragera, koji je reagovao na pravi način i matirao Čakira

Trabzonspor je počeo da igra fudbal tek u finišu susreta i to mu je bilo dovoljno da dođe do gola nade pred revanš na svom stadionu, gde će imati fanatičnu podršku sa tribina. Strelac je u 79. minutu bio Grk Bakasetas posle udarca iz daljine, za 2:1.

Kopenhagen je na taj način nastavio lošu tradiciju. Prvak Danske primio je makar jedan gol na svakoj utakmici ove sezone. Sa druge strane je produžio i jednu dobru tradiciju, pošto sada ima 4 od 4 u duelima sa turskim klubovima na domaćem terenu.

Revanš mečevi na programu su za osam dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke