LŠ (kval.) - Zagreb slavi Drmića, Dinamo je u Ligi šampiona!

Autor: Stefan Matić
sreda 24.08.2022.
23:36
Izvor: Sportske.net

Uspeli su Hrvati da preokrenu rezultat iz Norveške.

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Dinamo Zagreb će biti na sutrašnjem žrebu za Ligu šampiona. Hrvatski predstavnik eliminisao Bodo/Glimt pobedom od 4:1 posle produžetaka.

"Modri" su odlično ušli u revanš protiv Norvežana. 

Zagrepčani su zapretili već u drugom minutu preko Špikića koji iz izgledne šanse promašuje gol. Ipak na drugu priliku se čekalo samo dva minuta, ovog puta Oršić je sigurni egzekutor.

Imao je malo i sreće, lopta mu se odbila posle neuspešnog pokušaja, ali to je 1:0 za Dinamo od četvrtog minuta.

Nastavljaju domaći sa pritiskom, Ademi je imao sjajan šut koji završava na samom okviru gola, ali je onda tri minuta kasnije Bruno Petković napravio i najbolji potez na večerašnjem meču. Neverovatne "makazice" u srcu šesnaesterca i to je 2:0 od 35. minuta. 

Gosti su jedva dočekali kraj furizonog prvog dela, Norvežani su pak delovali pribranije posle pauze. 

Bolja igra i dobre šanse. Livaković prvi put na ozbiljnijem testu večeras, Mugiša je mogao da smanji vođsto domaćih, ali golman "vatrenih" brani svoj gol u 62. minutu. Par minuta kasnije i Hoibraten pokušava, Dinamova odbrana odbija loptu. Mirisalo je na gol gostiju, i to se desilo u 70. minutu. 

Gronbek sjajno prolazi, rezervista postiže gol za 2:1 u 70. minutu. Deluje da je mogao Livaković više, ali ovim golo Bodo/Glimt je izborio produžetke. 

Tokom prvog produžetka prete Norvežani, Pelegrino je imao dobru šansu u 103. minutu, ali lopta prolazi kraj stative.  

Heroj Dinama jeste rezervista Josip Drmić. Činilo se da su "modri" zakomplikovali, ali iskustvo Drmića donosi plasman u grupnu fazu Lige šampiona golom u 117. minutu i to je 3:1 "modre".

 Hrvatski dolaze do ubedljive pobede - ponovo je sjajno Drmić istrčao kontru. Drmić nije bio sebičan, poigrao je Bočkaja za konačnih 4:1 u 120. minutu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke