LŠ (A) - Junajted zablistao, pa potonuo u predstavi na "Parkenu"

Autor: Sportske Net
sreda 08.11.2023.
23:08
Izvor: Sportske.net

Remi Junajteda i Kopenhagena.

EPA-EFE/Liselotte Sabroe
EPA-EFE/Liselotte Sabroe

Povezane vesti

Fudbaleri Kopenhagena pobedili su Mančester junajted 4:3 u okviru četvrtog kola grupe A Lige šampiona, a na "Parkenu" je viđena prava predstava od 108 minuta (58 minuta je trajalo prvo poluvreme i 50 drugo). 

Grupa A

Bajern - Galatasaraj 2:1

Kopenhagen - Mančester junajted 4:3

Mančester je poveo već u četvrtom minutu meča. Van Bisaka je precizno šutnuo loptu u kazneni prostor do Mektomineja, a ovaj prosledio do Hojlunda, koji je lako poslao loptu u gol.

U 11. minutu Kopenhagen je bio u prilici da stigne rezultat, ali je Onana intervenisao uspešno. Peh za Junajted usledio je već u 14. minutu. Džoni Evans je zbog povrede morao da napusti igru, a zamenio ga je Rafael Varan, koji je verovatno bio očekivanija opcija za startera.

Duplirali su prednost’’crveni đavoli“ u 28. minutu. Istrčali su kontru, duga lopta stigla je do Garnaća, on je šutirao, lopta se odbila od golamana, a odbitak je pokupio Hojlund i upisao tako svoj drugi gol.

Sve je išlo dobro po Junajted do 43. minuta kada je Rašford napravio prekršaj u šesnaestercu i zaradio crveni karton.

Kopenhagen je odmah stigao do gola iskoristivši brojčanu prednost. U 45. minutu Gonsalves je primio dug i precizan pas, dodao do Eliunusija koji je uprkos sedmorici defanzivaca Junjteda ispred gola, postigao pogodak za2:1

Međutim, nije tu bilo kraja, Megvajer je skrivio penal i domaći su izjednačili na 2:2

Mnogo sporijim tempom igralo se drugo poluvreme posle iscrpnog i dugog prvog dela meča. 

Nije bilo mnogo uzbuđenja na "Parkenu" sve do 53. minuta utakmcie kada je Dalo primio precizan pas u kaznenom prostoru i odmah poslao loptu ka golu, ali je pogodio levu stativu. 

Pogrešili su i igrači Kopenhagena. Vavro je igrao rukom u kaznenom prostoru i posle konsultovanja VAR-a dosuđen je penal za goste. U 69. minutu Junajted ponovo vratio prednost, a Bruno je šutirao sa bele tačke precizno za 3:2.

Kopenhagen se ponovo rezultatski vratio. U 83. minutu meča još jednom je loša odbrana Junajteda skupo koštala ovaj tim. Leragel je pobegao Dalou neposredno ispred gola i postigao gol.

Nisu ni tu stali domaći, u 87. minutu Kopenhagen je poveo preko 17-godišnjeg Ronija Bardađija koji je poslao loptu iza leđa Onane. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke