LŠ (A, B) - Matip probio "kletvu" za slavlje Liverpula, strašni Briž "protutnjao" Portom!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 13.09.2022.
22:56
Izvor: Sportske.net

Simeone nadmudren u Leverkuzenu.

EPA-EFE/PETER POWELL ↑
EPA-EFE/PETER POWELL ↑

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula savladali su Ajakas sa 2:1 u utakmice drugog kola grupe "A" Lige šampiona.

Igrao je domaćin mnogo bolje u prvih 45 minuta. Poveli su "crveni" u 17. minutu, nakon ispucavanja golmana Alisona Dijaz je bio bolji u skoku od Timbera, spustio loptu Žoti, a ovaj uposlio neometanog Mohameda Salaha koji je smestio loptu u mrežu, i prekinuo niz od sedam mečeva bez pogotka u Ligi šampiona.

Imao je Liverpul u narednih sedam minuta tri dobre prilike preko Dijaza, Žote i Salaha, ali su se gosti nekako odbranili, a onda i stigli do izjendačenja.

Igrao se 27. minut kada je već po navici ispalala desna strana odbrane Liverpula, Berghuis se uvuka iza leđa Aleksandra-Arnolda uputio dobar centaršut, a napadač "kopljanika" Mohamed Kudus zakucao loptu pod prečku Alisonovog gola.

Mogao je desni bek Liverpula da se iskupi za defanzivni propust dva minuta pre kraja prvog dela, ali je njegov udarac sjajno odbranio Pasver.

Gosti su osokoljeni dobrim rezultatom izašli mnogo čvršće i organizovanije u nastavak utakmice i mnogo bolje zatvorili prilaze svom golu.

Ekipa Jirgena Klopa konstantno je imala loptu u svom posedu blizu šesnaesterca gostiju, ali je velike prilike nije bilo, osim kada je Salah izašao sam ispred Pasvera, ovaj odbranio, a na loptu natrčao Harvi Eliot i poslao je pored gola, ipak pomoćni sudija je digao zastavicu zbog ofsajda i tako "utešio" navijače domaćih.

Ajaks je mogao do šokantnog vođstva u 75. minutu, kada se prvi put na meču u glavnoj ulozi pojavio Dušan Tadić i sjajno proigrao Blinda na drugoj stativi, ipak udarac glavom defanzivca nije bio pretnja po Alisona, jer je lopta zavšila pored gola.

Mogao je rezervista Nunjez da donese toliko željenu pobedu Liverpulu, međutim Urugvajac je u 82. minutu iz izgledne pozicije šutirao pored gola.

Mogao je Mohamed Salah da bude heroj "Enfilda" u 87. minutu, ali je nije imao sreće, jer lopta posle njegovog udarca pogodila prečku i otišla u korner.

Ipak, korner je bio "zlata vredan" za domaćina. Loptu je iz ugla izveo Cimikas, sjajno se u skoku snašao štoper Žoel Matip i glavom doneo ogromnu pobedu Liverpulu.

Poslednji minut utakmice biće upamćen po evropskom debiju našeg Stefana Bajčetića u dresu engleskog velikana.

Preostala utakmcice grupe "A" Rendžers - Napoli igra se sutra od 21 sat.

 

U grupi "B" briljantni Klub Briž je kao gost sa ubedljivih 4:0 slavio na gostovanju Portu.

Belgijski šampion poveo je iz penala u 18. minutu, strelac je bio Feran Jutgla.

Gosti su pitanje pobednika rešili u prvih sedam minuta nastavka. Prvo je u 47. minutu strelac pogotka Jutgla asistirao Kamalu Sovi za drugi, da bi pet minuta kasnije Andreas Skov Olsen postigao i treći pogodak za veliku pobedu Briža.

Katastrofu Porta kompletirao je rezervista Antonio Nusačetvrtim golomna meču, minut pre isteka 90. minuta.

U istoj grupi Bajer Leverkuzen je savladao Atletiko Madrid sa 2:0.

Oba rivala imala su svoje prilike za pobedu večeras, šanse su sa jedne strane propustili Tapsoba i Šik,  sa druge Morata i De Paul. 

Pitanje pobednika odlučeno je u 84. minutu kada je sjajan gol postigao vezista Robert Andrih na asistenciju Žeremija Firmponga.

"Jorgandžije" su bile na konopcima posle primljenog pogotka, a "dokrajčio" ih je Musa Dijabi tri minuta kasnije, ponovo je asistent bio Frimpong.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke