LŠ (A, D) - Parižani mogu da odahnu, Mesi je konačno tu! Šerifova senzacija u Madridu, Til srušio Real!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 28.09.2021.
22:55
Izvor: Sportske.net

Sjajno veče za nama u Ligi šampiona.

 EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

U velikom derbiju grupe A između Pari Sen Žermena i Mančester sitija, domaćin je u Parizu slavio rezultatom 2:0.

Sve je počelo sjajnom akcijom Hakimija po desnoj strani, Marokanac je ubacio loptu u kazneni prostor "građana" gde se našao Idrisa Gana Gej i sjajno pogodio same rašlje nemoćnog Edersona u osmom minutu.

Usledila je terenska inicijativa Sitija, pokušaj Sterlinga glavom završio je na prečki, da bi potom Bernardo Silva ponovo pogodio okvir gola iz neposredne blizine.

De Brujne je nakon toga ima sreću da ne zaradi isključenje posle teškog starta nad Gejom, nakon toga Siti je zapretio preko Dijaša, ali je Donaruma odlično reagovao i odbranio svoj gol.

Nastavak meča nije doneo toliko uzbuđenja na početku, PSŽ je lako izlazio na kraj sa inicijativom gostiju, Nejmar je imao priliku da reši sve, međutim to je umesto njega učinio Leo Mesi.

Argentinac je postigao svoj prvi gol u novom klubu, igrao se 74. minut kada je Argentinac probio po sredini i posle kombinacije sa Nejmarom pogodio u svom stilu.

Briž je napravio iznenađenje u Lajpcigu gde je savladao domaći tim sa 2:1.

Nemci su poveli golom Kristofera Nkunkua u petom minutu, ali je Briž pogocima Hansa Vanakena i Matsa Ritsa osvojio sva tri boda na gostovanju.

U grupi D videli smo jednu od najvećih senzacija u istoriji Lige šampiona, Šerif je pobedio Real u Madridu rezultatom 2:1.

Moldavska ekipa je šokirala sve akcijom u 25. minutu koju je Uzbekistanac Jasur Jakšibaev krunisao golom posle udarca glavom.

Morao je Real da krene na sve ili ništa, Šerif je izdržao sve do 65. minuta kada je dosuđen penal za domaću ekipu. Siguran sa bele tačke bio je Karim Benzema.

Ušao je i Luka Jović odmah nakon toga, ali bez obzira na to gosti su stigli do gola u 72. minutu koji je ipak poništen zbog ofsajda.

Srbin je dobio žuti karton, nakon toga imao i sjajnu priliku posle centaršuta Rodriga, ali je odbrana reagovala i umirila njegov udarac.

A onda, kazna u 89. minutu kada je Sebastijen Til fantastičnim udarcem savladao Kurtou i priredio jednu od najvećih senzacija u Ligi šampiona.

Izdržao je do kraja meča hrabri Šerif i tako nastavio da piše nove stranice svoje bajke posle eliminacije Crvene zvezde i Dinama, te trijumfa nad Šahtjorom u prvom kolu grupne faze.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke