LŠ (A,F,E) - Real slavio u svom stilu, Salcburg otkinuo bod Čelsiju na debiju Potera, Napoli slomio desetkovani Rendžers!

Autor: Nemanja Veljković
sreda 14.09.2022.
23:05
Izvor: Sportske.net

Real opet dodao gas u drugom poluvremenu.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida savladali su na stadionu ''Santjago Bernabeu'' ekipu RB Lajpciga sa 2:0 u okviru drugog kola Lige šampiona u Grupi F.

Igrači Lajpciga su u prestonicu Španije došli posle poraza na premijeri od Šahtjora iz Donjecka (4:1), dok je Real u novu sezonu Lige šampiona ušao trijumfom na gostovanju Seltiku od 3:0.

Gostujući fudbaleri došli su su pokazali da se ne plaše protivnika. Real je imao veći posed lopte, ali je Lajpcig bio opasniji u napadu.

Najviše problema defanzivcima Reala i golmanu Kurtoi pravili su Timo Verner i Kristofer Nkunku. Najveću priliku na meču imao je Lajpcig u 34. minutu kada je Verner asistirao Nkunkuu, ali ovaj sa pet metara nije uspeo da sprovede loptu u mrežu.

Real je povremeno pravio pritisak na protivničkoj polovini, ali je većina udaraca završavala daleko pored gola. Posle prvih 45 minuta nije bilo pogodaka.

U 72. minutu  Real je imao najveću šansu na utakmici, ali je Asensio okončao napad tako što je poslao loptu daleko iznad prečke. 

U 80. minutu Real je konačno uspeo da slomi otpor gostiju, a fantastičan gol postigao je Federiko Valverde. U 91. minutu Real potvrđuje pobedu, prelepim golom Asensija na asistenciju Tonija Krosa za 2:0.

Posle prva dva kola Real ima maksimanih 6 bodova, dok je Lajpcig doživeo i drugi poraz.

Grupa A:

U odloženoj utakmici u Grupi A na ''Ajbroksu'' su se sastali Rendžers i Napoli. Italijanski tim ostvario je pobedu od 3:0. Ključni detalj na meču dogodio se u 55. minutu kada je Sands dobio dva žuta kartona u roku od dva minuta. 

Pet minuta kasnije dosuđen je i penal u korist Napolitanaca, ali je šut Zjelinskog odbranio MekGregor. Ipak, u 68. minutu dosuđen je nov jedanaesterac za Napoli posle igranja rukom igrača Glazgova u svom šesnaestercu. Ovog puta loptu na kreč stavio je Politano i postigao pogodak za vođstvo od 1:0.

Pitanje pobednika rešeno je pet minuta pre kraja, kada je Raspadori postigao gol za 2:0. Napoli je u potpunosti iskoristio prednot igrača manje, te je novi gol usledio u 91. minutu, a strelac je bio Ndombele za visokih 3:0.

Napoli je prvi u svojoj grupi sa 6 osvojenih bodova, dok je Rendžers posle dva kola i dalje bez bodova.

Grupa E:

U okviru meča Grupe E fudbaleri Čelsija i Salcburga remizirali su na ''Stamford Bridžu'' 1:1. Srpski defanzivac Strahinja Pavlović odigrao je svih 90 minuta.

Izabranici novog trenera Čelsija Grema Potera prvi su stigli do vođstva, a gol je postigao je Rahim Sterling u 48. minutu na asistenciju Mejsona Maunta. U 75. minutu gosti uspevaju da stignu do izjednačenja, a strelac je bio Okafor.

Čelsiju je ovo prvi osvojeni bod u Ligi šampiona ove sezone, dok je Salcburg vezao i drugu nerešenu utakmicu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke