LŠ (A, B) - Napolijev čas fudbala za alarm u Liverpulu, 102 minuta drame i pobeda Atletika!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 07.09.2022.
23:04
Izvor: Sportske.net

Liverpul je neprepoznatljiv, Atletiko i Porto odigrali neverovatnu utakmicu.

EPA-EFE/CESARE ABBATE
EPA-EFE/CESARE ABBATE

Povezane vesti

Fudbaleri Napolija ubedljivo su savladali Liverpul na svom "Dijego Armando Maradona" stadionu sa 4:1 (3:0) u prvom kolu grupne faze Lige šampiona.

Košmarna sezona za ekipu Jirgena Klopa se nastavlja. Nikako da se "crveni" probude, a ako ipak dubokoumno zaronimo u materiju, pitanje je da li je ovo san ili java. 

Napoli je održao fudbalski čas Liverpulu. U presingu, žari, borbi i svemu onome što bi jednu ekipu trebalo da krasi. Već posle četrdesetak sekundi usledio je beg Viktora Osimena i stativa nagovestivši šta čeka odbranu Liverpula u Italiji.

Peti minut - penal. Skrivio ga je Džejms Milner, a Pjotr Zjelinski pogodio. Nastavio je Napoli da melje. U odbrani Liverpula je duvala promaja, a da ni Virdžil van Dajk nije u formi utvrđeno je u 18. minutu kada je nagazio Viktora Osimena za novi jedanaesterac. No, napadač iz Nigerije je promašio svoj udarac.

Džo Gomez je bio ubedljivo najgori igrač na terenu, ali doduše, nisu ni ostali, izuzev Luisa Dijaza, bili bolji. Trenta je mogao da pretrči ko je kako hteo, a Kvarackelija je izluđivao Fabinja i ostale. Posle pola časa igre, Zjelinski proigrava Angisu kojem je Gomez ostavio pregršt prostora - 2:0.

Spomenuli smo Gruzina Kvarackeliju koji je bio briljantan i na ovoj utakmici, a oni koji pomno prate Seriju A definitivno su se već uverili u njegovu lepršavost. Asistencija Kvare za Đovanija Simeonea koji je zamenio povređenog Osimena i 3:0 na semaforu. 



Odmah po povratku na teren, Napoli je potopio Liverpul pogotkom Zjelinskog. Tri minuta kasnije - Luis Dijaz koji je jedini pokušavao nešto da napravi postiže lep gol i postavlja konačan rezultat.

Jeste Liverpul bio bolji od tog trena, ali razlog se lako može tražiti u tome što je Napoli spustio gas. 

Tako su sada Napoli i Ajaks na čelu grupe "A" s ubedljivim pobedama protiv Liverpula odnosno Rendžersa.

Standings provided by SofaScore LiveScore

U grupi "B", izgledalo je da će biti sasvim surptono u odnosu na "A", no da tako ne bude pobrinuli su se Atletiko i Porto u dubokoj nadoknadi međusobnog susreta.

Prvo idemo u Briž. Abakar Sila je u 42. minutu na asistenciju Skov Olsena matirao Hradeckog za nastavak loše sezone Bajera i tri boda domaćina. 

Atletiko Madrid je na sebi svojstven način, u nadoknadi utakmice golom Marija Ermoza postigao gol za vođstvo protiv Porta. Nije se igrao dopadljiv fudbal na "Metropolitanu", ali utakmica je donela dramu. Porto, koji je odigrao dobar meč, uspeva da izjednači u šestom, od devet dodeljenih minuta nadoknade kada je Uribe uz malo i sreće savladao Jana Oblaka sa penala koji je skrivio baš Mario Ermozo... To je donelo  1:1, izgledalo je, konačnih. Porto je bio bliži vođstvu kada su imali kontru četiri na tri, ali je tranzicija bila loša i zbog toga su bili kažnjeni.

Korner za Atletiko u 101. minutu, Vicel je skočio na prvoj stativi, a Antoan Grizman na drugoj sproveo loptu u gol za potpuno ludilo na stadionu i trk Dijega Simeonea do korner zastavice.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke