LŠ (A i C) - "Pljuštali" golovi u Minhenu za slavlje Bajerna, lud finiš u Portugalu pripao Napoliju

Autor: Sportske Net
sreda 20.09.2023.
22:58
Izvor: Sportske.net

Pobede Bajerna i Napolija u grupama A i C Lige šampiona.

EPA-EFE/Anna Szilagyi
EPA-EFE/Anna Szilagyi

Povezane vesti

Fudbaleri Bajerna pobedili su Mančester junajted rezultatom 4:3 u okviru prvog kola A grupe Lige šampiona. 

Odlično se snašao Eriksen već u četvrtom minutu meča, u kaznenom prostoru dodao je Pelistriju loptu, koji je bio desno od gola, ali nije bio spretan Urugvajac, pa je izblokiran.

Nastavio je Junajted s presingom, Rašford je šutirao u 18. minutu, po levoj strani, u kaznenom prostoru našao je sebi poziciju, ali je Ulrih odbranio.

Musijala je pokušao na drugoj strani, ali odbrana je pokrila gol, te nije imao mnogo šanse.

Od 28. minuta Bajern je poveo, Sane je poslao ne tako jaku loptu sa ivice kaznenog prostora, ali je Andre Onana očajno reagovao i nije uspeo da sačuva mrežu, lopta mu je prošla preko prstiju.

Potpuno se raspala igra Mančester junajteda, Musijala je odlično prošao po levoj strani, dodao Gnabriju, koji je poslao loptu u donji desni ugao za 2:0 posle 32 minuta.

Ponovo Pelistri na drugoj strani nije iskoristio priliku, Regelon je dodao loptu u kaznenom prostoru, ali mladi Urugvajac nije stigao ovaj pas.

Nastavio je Junajted da napada, ali bez realizacije. Na drugoj strani Sane je ponovo bio u prilici, dao mu je mnogo prostora Regelon, međutim nije bio dovoljno precizan.

Junajted se vratio posle nepuna četiri minuta igre u drugom delu, Kazemiro je dodao Rašfordu u kazneni prostor, ovaj prosledio do Hojlunda, koji je poslao loptu preko dvojice štopera u mrežu Ulriha, koji je bio bespomoćan.

Bez sreće je Junajted na ovom meču, Eriksen je igrao rukom tamo gde nije smeo, a doduše nije imao ni mnogo izbora s obzirom na blizinu protivničkog igrača, pa je Hari Kejn realizovao siguran penal za 3:1 od 54. minuta. 

Kejn je bio u prilici da se ponovo upiše u 62. minutu meča, ali je Onana upisao prvu odbranu na meču. Spasio je još nekoliko puta Kamerunac svoj gol, pa je rezultat do 88. minuta ostao isti. 

Onda je Kazemiro postigao gol za 3:2. Sa zemlje je šutirao, iz prve nije uspeo, izblokiran je, ali lopta je ostala u njegovm nogama kada je poslao pravu u mrežu Ulriha.

Ni tu nije bilo kraja, četvrti gol za Bajern upisao je 18-godišnji Matis Tel. 

Kazemiro je posle još jedne akcije u šesnaestercu postigao i drugi gol za Junajted za konačnih 4:3. 

Ranije danas, u okviru grupe A Galatasaraj i Kopenhagen odigrali su nerešeno 2:2.

Fudbaleri Napolija pobedili su Braguo 2:1 u Portugalu u grupi C. 

Napoli je bio dominantniji u prvom delu meča, čak pet šuteva u okvir gola portugalskog tima, a jedan je završio i u mreži za vodstvo na poluvremenu.

U međuvremenu, u 34. minutu desila se sporna situacija, Osimen je pao u šesnaestercu, Napoli je tražio penal, ali je sudija posle konsultovanja VAR-a odlučio da se igra nastavi bez kazne za Bragu. 

Di Lorenco je napravio razliku i promenio rezultat na semaforu u prvom minutu nadoknade. Osimen je je poslao dug pas, odbila se lopta do Di Lorenca, odskočila od prečku i završila u mreži Brage.

Po povratku na teren veliku šansu imao je Napoli u 57. minutu Osimen je snažno šutirao i precizno, ali ne dovoljno, pošto je lopta završila malo pored desne stative.

U 73. minutu Zjelinski je pokušao da pošalje loptu na drugu stativu, ali nije imao podršku saigrača. 

U 84. minutu Braga je stigla do izjednačenja. Bruma je bio prvi u skoku na centaršut Martineza za izjednačenje.

Napoli ipak vraća vodstvo u 88. minutu meča posle autogola Niakatea za konačnih 1:2. 

U prvom meču grupe C Real Madrid pobedio je Union Berlin 1:0. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke