LŠ (A i C) - Megvajer započeo, Onana dovršio čudo na "Teatru", kraljevski dečko Belingem, minimalac Napolija

Autor: Sportske Net
utorak 24.10.2023.
22:59
Izvor: Sportske.net

Prvi trijumf Mančestera , Real prvi na tabeli, Napoli drugi.

EPA-EFE/ESTELA SILVA
EPA-EFE/ESTELA SILVA

Povezane vesti

U trećem kolu Lige šampiona i preostalom meču A grupe Mančester junajted pobedio je Kopenhagen, dok su u grupi C slavili Real Madrid i Napoli. 

Grupa A: 

Galatasaraj - Bajern 1:3

Mančester junajted - Kopenhagen 1:0

Mančester junajted je odneo prvu pobedu u Ligi šampiona ove sezone pošto je savladao Kopenhagen 1:0 na "Old trafordu". 

Već u petom minutu Kopenhagen je imao veliku priliku, krenuli su iz kontre, Megvajer je loše reagovao, lopta je lako stigla do Dioga, koji je ipak pogodio stativu.

Hojlund je imao šansu posle prilično mirne akcije, pucao je jako u dalji ugao, ali promene rezultata nije bilo.

Kopenhagen je u nastavku imao nekoliko solidnih prilika, kao na primer onu u 38. minutu kada je Ašuri šutirao po levoj strani sa velike udaljenosti, ali je lopta prošla pokraj gola.

Odmah po povratku na teren Hojlund je centrirao u šesnaesterac, ali nije bio precizan i niko nije uspeo da stigne loptu od saigrača.

U 50. minutu Lerager je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Onana fenomenalno intervenisao i sačuvao mrežu.

Nizale su se prilike, u 54. minutu Hojlund je iza leđa u kaznenom prostoru pronašao Eriksena, ali je ovog puta Grabara sjajno reagovao i zaustavio šut.

Garnaćo je u 67. minutu istrčao kontru, bio je brži od odbrane Kopenhagena, ali je kasno odlučio da šutira, golman je već stigao loptu.

Konačno, Mančester je poveo u 72. minutu, a strelac je bio verovatno najomraženiji fudbaler "đavola", Hari Megvajer, koji je bio odlično postavljen i poslao loptu glavom posle pasa Eriksena.

Ogromnu šansu imali su domaći u 78. minutu, Hojlund je dodao do Garnaća, golman je odbranio, odbitak je pokupio Mektominej, ali je Grabara ponovo uspešno reagovao. 

Delovalo je da je sve gotovo kada je Mektominej skrivio jedanaesterac u četvrtom minutu nadoknade. Međutim, heroj Onana je odbranio šut Larsona i sačuvao rezultat Junajteda

Standings provided by Sofascore

Grupa C

Braga - Real Madrid 1:2

Union Berlin - Napoli 0:1

Fudbaleri Real Madrida savladali su Bragu u gostima 2:1. 

Real je poveo u 16. minutu meča. Vinisijus je po levoj strani primio dug pas i pretrčao lako do kaznenog prostora i dodao do Rodriga, koji je bio na pravom mestu, te poslao loptu u gol.

Stigli su gosti iz Madrida i do drugog gola u 35. minutu, ali je Rodrigo u trenutku akcije i dodavanja bio u ofsajdu.

U 59. minutu zapretio je Eduardo Kamavinga, šutirao jako direkt na gol, ali je Mateus odbranio svoj gol. 

Isplatila se ofanziva Realu, pošto je Real duplirao prednost u 61. minutu, a Belingem nastavio svoju fenomenalnu golgetersku seriju, 11. gol na 12. utakmici u dresu „kraljevskog kluba“.

Nije ni Braga sedele skrštenih ruku, odgovorili su domaći na drugoj strani. U 63. minutu Đalo je postigao gol, gađao je u bliži ugao iz šesnaesterca, Kepa je loptu zakačio, ali nije uspeo da je zaustavi.

Još jednom je Vinisijus upao u ofsajd zamku, postigao je gol, ali je u momentu dodavanja bio ispred odbrane Brage. 

Standings provided by Sofascore

Napoli je bio minimalan u Berlinu, ali dovoljan za trijumf. 

Union je poveo u 24. minutu meča, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Napoli je bio prilično zbunjen u prvom poluvremenu, s druge strane, Union je čekao svoju šansu iz kontranapada, u nekoliko situacija je to bilo izvodljivo, kao u situaciji kada je poništen gol.

Po povratku na teren nije bilo velikih prilika, Napoli je držao loptu mnogo više u svojim nogama, ali falilo je realizacije sve do 65. minuta.

Konačno, rezultat je promenjen kada je Kvarackerija dodao loptuRaspadoriju koji je samo poslao loptu iza leđa golmana domaćih.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke