LŠ (A i C) - Bajernov zlatni dečko Hari Kejn, Realova rutina protiv Brage i bez Belingema

Autor: Sportske Net
sreda 08.11.2023.
22:56
Izvor: Sportske.net

Pobede Reala i Bajerna.

EPA-EFE/Kiko Huesca
EPA-EFE/Kiko Huesca

Povezane vesti

U okviru jednog od mečeva četvrtog koal Lige šampiona grupe A, Bajern je sa 2:1 savladao Galatasaraj u Minhenu. 

Grupa A 

Bajern - Galatasaraj 2:1

Kopenhagen - Mančeseter junajted - u toku 

Na "Alijanc areni" je prvo poluvreme završeno bez golova, ali nije bilo ni mnogo uzbuđenja. Možda je najbolju priliku na meču imao Sane posle pola sata igre kada je poslao jak šut direkt ka golu, ali je golman odbranio.

Možda u prvom delu nije bilo mnogo zanimljivih detalja, ali je drugo bilo nešto dinamičnije. 

U 55. minutu Kejn je pokušao glavom nakon centaršuta u šesnaestercu. Međutim, nije promenio rezultat na semaforu, jer je lopta pogodila levu stativu.

Posle sat vremena igre Galatasaraj je stigao do gola. Ikardi je poslao loptu i Jilmaza, ovaj dodao do Koreire, ali je gol poništen zbgo ofsajda. 

Bajernu se ofanzivnija igra i terenska inicijativa isplatila. Sa ivice šesnaesterca poslao je Kimih dug i precizan centaršut, koji je Kejn prosledio u gol za 1:0. 

Nisu tu stali Bavarci, a ni Hari Kejn. U 86. minutu Bajern je duplirao prednost. Milner je progirao Tela, koji je pronašao Kejna, a kapiten Engleske lako salvadao golamana Galatasaraja za svoj 25. gol u Ligi šampiona. 

Galatasaraj je stigao do utešnog pogotka u trećem minutu nadoknade kada je Oliveira gotovo sa pola terena poslao dugo pas do Bakambua, koji je pobegao odbrani domaćih i poslao loptu u gol za konačnih 2:1. 

Standings provided by Sofascore

 

U drugom meču C grupe Real Madrid je ubedljivo savladao Bragu u prestonici Španije rezultatom 3:0, iako su igrali bez verovatno prve zvezde tima Džuda Belingema. 

Grupa C

Napoli - Union Berlin 1:1 (18:45)

Real Madrid - Braga 3:0

Braga je imala priliku da povede lako sa linije penala na samom startu meča, pošto je Lukas Vskez napravio faul u kaznenom prostoru. Međutim, propustili su priliku, pošto je Lunin odbranio Đalov šut.

Real je stigao do gola, ali je odmah poništen zbog faula koji mu je prethodio. Vinisijus je napravio faul, pre nego što je prosledio loptu dalje.

U 27. minutu, Brahim Dijaz je ponovo postigao gol, ali je ovoga put on bio validan. Rodrigo ga je proigrao, a Španac poslao loptu iz leđa Mateusu.

Po povratku na teren, Real Madrid je postigao za tri minuta dva gola. Prvo je Vinisijusdobio loptu od Vaskeza i poslao loptu u levi ugao golmana iz neposredne blizine. 

Potom je Vini ovog puta bio u ulozi asistenta, dodao je do Rodriga koji je samo lobovao golmana Brage za3:0,što je bio i konačan rezultat ovog meča.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke