LŠ (A i C) - Kruna na glavu Džudu Belingemu! Nestvarni povratak Galate

Autor: Nemanja Janošev
sreda 20.09.2023.
20:44
Izvor: Sportske.net

Englez spasio Real, crveni karton Galatu.

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida pobedili su Union Berlin sa 1:0 (0:0) na "Santjago Bernabeu" stadionu u 1. kolu grupe "C".

Dosta dobra i hrabra igra Union Berlina koji nije došao turistički na Santjago Bernabeu. Štaviše, imali su svoje solidne momente, iako je Real Madrid vukao konce utakmice. Luka Modrić je bio glavna figura zajedno sa Džudom Belingemom, ali brojne lopte koje su slali pred gol protivnika za, pre svega, Hoselua, nisu pronalazile put do mreže.

Real je u drugom delu dva puta pogodio stativu, Hoselu je takođe ušao u jednu sjajnu priliku posle akcije sa Džudom Belingemom i umalo nije postigao spektakularan pogodak.  Falio je Realu ovde individualac koji bi probio defanzivu Union Berlina. Falio je Vinisijus Žunior. Nemci su bili tučeni u Madridu, nisu ih štedeli igrači Reala, a ni arbitar Eskas.

I kada se činilo da će Union ispisati nove stranice istorije svog kluba, Džud Belingem uz dosta sreće, sa nekoliko metara ubacuje loptu u gol i to u 94. minutu za pobedu domaćih.

Fudbaleri Galatasaraja i Kopenhagena odigrali su 2:2 (0:1) u meču 1. kola grupe "A" Lige šampiona.

Nije krenulo spram očekivanjima u Istanbulu. Galatastaraj je tim prepun velikih imena, međutim, nijedno od njih nije isporučilo onako kako je zamišljeno od strane Okana Buruka.

Danski tim je dva puta izigrao defanzivu Galatasaraja, prvi put je to izgledalo previše lako budući da su izveli nekoliko dodavanja u blizini samog gola i da je mrežu zatresao El Junusi, a zatim su iskoristili kontru i loše postavljanje odbrane rivala za egzekuciju Dijoga Gonsalveša.

Međutim, sve se menja u 73. minutu kada Elias Jelert dobija drugi žuti karton. Tada gosti sa istočne obale Sjelanda posrću, a Galata postiže dva brza gola preko Boija i Tetea u razmaku od dva minuta i rasplamsava „Rems park“.

Želeli su do kraja i jedni i drugi trijumf jer su svesni da se nalaze u teškoj grupi sa Bajernom i Mančester junajtedom, ali ipak su morali da podele bodove.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke