LŠ (A i D) - Galata mlela Bajern pa izgubila, Inter srušio Salcburg

Autor: Milovan Longinov
utorak 24.10.2023.
20:39
Izvor: Sportske.net

Goreo je Istanbul...

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

Bajern Minhen i Inter su upisali važne bodove i pobede u trećem kolu Lige šampiona. Bavarci su u gostima posle dosta muke pobedili Galatasaraj u Istanbulu - 3:1, a Inter kao domaćin savladao RB Salcburg - 2:1. 

Grupa A: 

Galatasaraj - Bajern Minhen 1:3
Mančester junajted - Kopenhagen (20.45) 

Galatasaraj je večeras bio dominantniji i bolji tim, posebno u prvih 45 minuta i pravo je čudo da je rezultat na poluvremenu bio - 1:1.

Galatasaraj je napao od prvog minuta i igrao na polovini Bajerna, a onda je u osmom minutu sevnula kontra gostiju, Sane je proigrao Komana koji je savladao Musleru za 0:1.

Turci se nisu predavali i već u narednom minutu Akturkoglu je imao prvu odličnu šansu, Ulrajh je odlično intervenisao. I dva minuta kasnije isti igrač je imao noviu priliku, bio je zamalo neprecizan. 

Nastavili su domaći da napadaju, u 25. minutu šut je oprobao i Lukas Toreira, što je bila najava onog što se desilo tri minuta kasnije. Kim i Kimih su oborili Ikardija i sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Ikardi i penal izveo ga majstorski.

Do odlaska na odmor, Galatasaraj je imao još dve strašne prilike, preko Akturkoglua u 38. minutu, opet je Ulrajh bio uspešniji. U nadoknadi vremena je Ikardi šutirao tik pored stative, Bajern je imao sreće da rezultat ostane 1:1. 

Domaći su bili konkretniji i na startu drugog poluvremena, Toreira i Mertens su imali nove dobre pokušaje, Ulrajh je ostao nesavladan. 

I kako to obično i bude, usledila je kazna. U 73. minutu posle akcije po desnom boku, Mazraui je asistirao, a Kejn pogodio za 2:1.

Taj pogodak je potpuno dotukao Galatasaraj koji je do kraja uspeo da primi i treći gol. Kejn je proigrao Musijalu koji je gađao po zemlji i rešio ovaj meč - 3:1 za Bajern.

Standings provided by Sofascore

Grupa D: 

Inter - RB Salcburg 2:1
Benfika - Real Sosijedad (20.45)  

Inter je pobedio RB Salcburg rezultatom 2:1 i sada je lider svoje grupe. 

Inter je poveo u 19. minutu kada je Fratezi centrirao sa desnog boka, a Aleksis Sančez bio na pravom mestu i pogodio za 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Gosti su uspeli da uzvrate tek u nastavku i u 57. minutu Gluk je bio strelac za 1:1. 

Inter je nastavio da napada i ubrzo je opet uspeo da dođe do vođstva. U šesnaestercu je oboren Fratezi, a sudija pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Čalhanoglu i pogodio za 2:1. 

Inter je sačuvao prednost i ima sedam bodova, a RB Salcburg ima tri. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke