LŠ (A i D) - Može li Junajted gore? Ikardi šokirao Old Traford! Tinejdžer spasio Bajern, minimalac Intera!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 03.10.2023.
22:59
Izvor: Sportske.net

Tri sjajne utakmice u terminu od 21 sat.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

U okviru grupe A, fudbaleri Galatasaraja priredili su iznenađenje pošto su u Engleskoj savladali Mančester junajted rezultatom 3:2.

Turski šampion ogolio je sve mane izabranika Erika ten Haga i probleme u kojima se "crveni đavoli" nalaze u svakom mogućem smislu.

Početak nije nagoveštavao tako nešto jer je mladi Rasmus Hojlund doveo domaćina u vođstvo u 17. minutu.

Ipak, radost navijača na Old Trafordu trajala je svega šest minuta, toliko je bilo potrebno bivšem fudbaleru Junajteda Vilfridu Zahi da se dobro snađe unutar kaznenog prostora i savlada Onanu nakon čega je stadion proključao zbog njegove provokativne proslave.

U finišu prvog poluvremena, Maunt je imao priliku kada je pogodio svog saigrača, a u drugom delu igre junajtedu je poništen i gol zbog ofsajda Hojlunda.

Doskorašnji fudbaler Atalante je ipak uspeo da postigne svoj drugi pogodak u 67. minutu kada je lepo "bocnuo" Musleru, međutim nakon toga usledio je pravi potop Junajteda.

Četiri minuta kasnije, Kerem Akturkoglu uspeo je da poravna rezultat, a u 77. Kasemiro pravi penal i dobija isključenje zbog drugog žutog kartona.

To nije bilo dovoljno Galati da u potpunosti preokrene rezultat jer je Mauro Ikardi promašio penal, ali je tri minuta kasnije ispravio svoju grešku i doneo Turcima veliku pobedu na Ostrvu.

U istoj grupi, Bajern iz Minhena je u Kopenhagenu savladao domaćina sa 2:1 i to takođe nakon preokreta.

Danci su poveli u 56. minutu golom Lukasa Leragera, ali je Džamal Musijala u 67. minutu izjednačio rezultat.

Još jednom je zablisao Bajernov tinejdžer Matis Tel, Francuz je ušao u igru u 78. minutu, a samo pet minuta kasnije na dodavanje Milera uspeva da zatrese mrežu Kopenhagena.

Domaćin je imao veliku priliku u poslednjim trenucima meča preko Larsona čiji je udarac na sjajan način uspeo da odbrani Sven Ulrajh.

U grupi D, Inter je u Milanu bio bolji od Benfike rezultatom 1:0.

Aktuelni vicešampion Evrope zasluženo je stigao do trijumfa zahvaljujući Markusu Tiramu koji je krunisao lepu timsku akciju po desnoj strani u 62. minutu susreta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke