LŠ (A) - Junajted bez Evrope na proleće, Kopenhagen pobednik večeri!

Autor: Milovan Longinov
utorak 12.12.2023.
22:55
Izvor: Sportske.net

Junajted eliminisan, Kopenhagen u osmini finala.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda ostali su bez Evrope na proleće, pošto su večeras izgubili od Bajern Minhena 0:1, dok je Kopenhagen minimalnom pobedom nad Galatasarajom (1:0) ostao na drugoj poziciji i tako obezbedio plasman u osminu finala. 

Podsetimo, pred poslednje kolo, Mančester junajted je morao da pobedi Bajern Minhen i da se nada remiju u Kopenhagenu kako bi se domogao drugog mesta i plasmana u osminu finala. Posle prvog poluvremena, i dalje je sve bilo na istom - i u Mančesteru i u Kopenhagenu nije bilo golova. 

Utakmica na "Old Trafordu" generalno nije bila baš preterano zanimljvija, Bajern je imao inicijativu, ali nije baš lako dolazio u one najbolje prilike. Kejn je oprobao udarac sa ivice šesnaesterca, ali je Onana bio na mestu. 

Junajted je u 40. minutu bio u neočekivanom problemu, pošto je zbog povrede morao da izađe Hari Megvajer, a zamenio ga je veteran Džoni Evans. Međutim, tu nije bio kraj problemima Junajteda, jer je na poluvremenu iz igre morao da izađe i Luk Šo, a zamenio ga je Aron Van-Bisaka. 

Drugo poluvreme bilo je još manje interesantno, jer su prave prilike izostale, Junajted nije imao nikakvih rešenja da dođe do opasne zone i pokuša da ugrozi Manuela Nojera. 

I onda, sve je bilo gotovo u 71. minutu, kada je Koman posle akcije kroz sredine prihvatio sjajan pas Kejna i rutinski gađao pored Onane za 0:1.

Junajted se nakon primljenog gola praktično predao, a u 83. minutu malo je falilo da Kejn pogodi protiv bivšeg rivala za 0:2.

Kopenhagen i Galatasaraj takođe su stvarali malo prilika, a onda je u 58. minutu Lerager bio na pravom mestu, posle asistencije Ahurija samo je postavio nogu i sa peterca pogodio za 0:1.

Galatasaraj je tada morao da krene na sve ili ništa, a trener Buruk odmah je uveo Ziješa, Mertensa i Bakambua. 

U 90. minutu strelac Lerager je isključen nakon drugog žutog kartona, ali nije bilo dovoljno za promenu rezultata.

Kopenhagen se odlično branio i do kraja uspeo da sačuva prednost i drugo mesto na tabeli za osminu finala LŠ. Galatasaraj na proleće igra u Ligi Evrope, a Mančester junajted ostaje bez Evrope. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke