LŠ (B i C) - Bajern stavio so na ranu Barsi, ispade i Atletiko!

Autor: Nemanja Veljković
sreda 26.10.2022.
23:00
Izvor: Sportske.net

Loše veče za katalonski klub.

Povezane vesti

Fudbaleri Bajena iz Minhena savladali su u gostima Barselonu sa 3:0 u meču 5. kola grupe C u Ligi šampiona.

Barselona je u ovaj meč ušla indisponirana pošto je rezultat prethodnog susreta između Intera i Plzenja značio da će ona od proleća igrati u Ligi Evope, te ovaj meč za katalonski klub nije imao rezultatski značaj.

Ipak, igrali su za čast, ali Bajern je još jednom pokazao da je u ovom trenutku kvalitetnija ekipa.

Bavarci su poveli već u 10 minutu, nakon sjajnog pasa Gnabrija u prazan prostor, do lopte je došao Mane koji je uspeo da pobegne svojim čuvarima i da savlada nemoćnog Ter Štegena.

U 31. minutu već je bilo 2:0, a strelac je bio Čupo Moting. Barsa je u finišu prvog poluvremena mogla da dođe u priliku da postigne gol, ali pad Levandovskog u protivničkom šesnaestercu VAR nije okarakterisao kao penal.

U 56. minutu gosti iz Minhena postižu novi pogodak preko Gnabrija međutim, gol je poništen zbog ofsajda. I kada se očekivalo da će meč biti završen pobedom Bajerna od 2:0, Bavarci su u dubokoj nadoknadi vremena uspeli da postignu još jedan pogodak, strelac je bio Pavar u 94. minutu.

Nakon pet odigranih mečeva Bajern ima maksimalan učinak i kolo pre kraja obezbedio je prvu poziciju u grupi i plasman u narednu fazu Lige šampiona, dok će Barsa od proleća igrati u Ligi Evrope.

Atletiko Madrid je još jedan klub koji večeras kolo pre kraja nije uspeo da obezbedi plasman u završnicu takmičenja. 

Španski klub je u grupi B odigrao nerešeno sa Bajerom iz Leverkuzena 2:2.

Počelo je loše po tim Dijega Simeonea pošto je Bajer prvi stigao do vođstva u 9. minutu golom Diabija. 

Karasko je u 22. minutu poravnao rezultat na 1:1 međutim, sedam minuta kasnije Hadson Odoi utišao je domaće igrače pogotkom za novo vođstvo nemačkog kluba.

Novu nadu za tim Atletika doneo je De Paul pogotkom u 50. minutu. Ekipa Simeonea imala je mnogo vremena da dođe do pobedonosnog gola i pored velika želje i napora igrača, Leverkuzen je uspeo da sačuva mrežu i ostane neporažen.

U poslednjem kolu rezultati ova dva tima odlučiće ko će od njih uspeti da obezbedi plasman u Ligu Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke