LŠ (B i C) - Inter poslao Barsu u Ligu Evrope, Porto ostao u trci za prvo mesto!

Autor: Nemanja Veljković
sreda 26.10.2022.
20:40
Izvor: Sportske.net

Nepovoljan rezultat za Barselonu

EPA-EFE/GABRIELE MENIS
EPA-EFE/GABRIELE MENIS

Povezane vesti

U meču 5. kola Lige šampiona u grupi C fudbaleri Intera iz Milana savladali su na svom terenu ekipu Viktorije Plzenj sa 4:0.

Pobeda italijanskog kluba znači i da će Barselona, bez obzira na ishod rezultata meča protiv Bajerna, sledeću godinu dočekati proleće u Ligi Evrope.

Iako se katalonski klub nadao da bi tim iz Plzenja mogao da ostvari povoljan rezultat, oni večeras nisu bili ni blizu toga štaviše, za 90 minuta nisu uputili nijedan šut u okvir gola protivnika.

Sa druge strane, Inter je večerašnjom pobedom obezbedio plasman u drugu fazu Lige šampiona.

Inter je poveo u 35. minutu pogotkom Miktarijana na asistenciju Bastonija. Na 2:0 povisio je Edin Džeko samo sedam minuta kasnije posle sjajnog napada i gola u tri poteza.

Isti igrač postigao je novi pogodakt u 66. minutuza konačnih 3:0. U 87. minutu u strelce se upisao i Lukaku koji je u igru ušao samo četiri minuta ranije za konačnih 4:0 i plasman Intera u narednu fazu Lige šampiona.

U meču grupe B Porto je bio ubedljiv na gostovanju Brižu i slavio sa 4:0.

Mrežu domaćih načeo je Taremi u 33. minutu za 1:0 i sa tim rezultatom se otišlo na odmor. U nastavku meča Briž je imao priliku za izjednačenje, ali Lang nije uspeo da iskoristi jedanaesterac.

Nakon neiskorišćene šanse usledila je kazna na drugih strani i to u 57. minutu kada je Evanilson povision prednost Porta na 2:0. Samo tri minuta kasnije već je bilo 3:0 za goste iz Portugala, a strelac je bio Eustakio.

U 70. minutu Taremi je postigao svoj novi pogodak za konačnih 4:0. Nakon ove pobede Porto je kolo pre kraja ostao u trci za prvu poziciju, koju još uvek drži Briž.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke