LŠ (B i C): Maksimalni Liverpul "rešio" grupnu fazu, Tadić i drugovi naterali Borusiju na strepnju!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 03.11.2021.
22:54
Izvor: Sportske.net

Liverpul se prošetao do sada, Tadić imao neprijatnost prilikom gola.

 EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula pobedili su Atletiko Madrid sa 2:0 (2:0) na "Enfildu" u utakmici 4. kola grupne faze Lige šampiona i tako se plasirali u nokaut rundu.

Ponovo je Liverpul dominantnijim početkom utakmice "nokautirao" tim Dijega Simeonea i ovog puta nisu ispustili prednost od dva gola, za razliku od utakmice u Madridu.

Centaršut Aleksander-Arnolda pronašao je Dijoga Žotu u 13. minutu, a Portugalac je, sada već po navici, glavom uspeo da promeni rezultat. Skočio je između dvojice štopera Atletika i matirao Jana Oblaka. Interesantno, Liverpul je u oba meča protiv Madriđana uspevao da postigne pogotke u 13. minutu, s tim da su ove večeri svoj drugi gol upisali u tom trenutku.

"Jeli" su protivnika, koji nije imao šansi. Sadio Mane je bio veoma raspoložen, Felipe mu ništa nije mogao, baš kao ni Tripije, ali je drugi gol ponovo potekao posle centaršuta sa desne strane, odnosno, Trentovog pokušaja, verovatno, da uputi udarac. Začetnik akcije bio je Mane, a istu je završio na sjajan način i tako postavio 2:0.

Posao "crvenima" olakšao je crveni karton Felipea, koji je prvobitno trebalo da bude kažnjen javnom opomenom posle saplitanja Manea, ali se potom oglušio o naredbu sudije Danija Makelija i ignorisao njegov poziv. Holanđanin je bio revoltiran zbog toga i pokazao mu je put ka svlačionici.

Silovito je Liverpul napadao, mogao do još nekoliko golova, ali Jan Oblak i pomalo, manjak sreće, onemogućio da poprave gol-razliku. Strelac na ovoj utakmici bio je i Luis Suarez, ali ispostavilo se da je njegov gol došao posle ofsajda, pa je poništen. Urugvajac nije proslavio pogodak protiv bivšeg tima.

Na ovaj način, Liverpul je po prvi put startovao u Ligi šampiona sa sve četiri pobede i to u ni malo lakoj grupi gde su još Milan i Porto. Takođe, izborili su plasman u nokaut fazu i to sa prvog mesta, dva kola pre kraja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Fudbaleri Ajaksa savladali su Borusiju iz Dormunda u Nemačkoj sa 2:1 golovima Dušana Tadića, Sebastijana Alera i Dejvija Klasena. Bio je to preokret s obzirom na to da je Marko Rojs u 37. minutu pogodio iz penala. Meč će definitivno ostati upamćen po nepravednom crvenom kartonu za Matsa Humelsa, što je umnogome odlučilo utakmicu.


Sporting iz Lisabona je deklasirao Bešiktaš sa 4:0 na svom "Žoze Alveladeu". Dva puta je pogađao Pedro Gonsalveš, a još su put do mreže pronalazili Paulinjo i Pablo Sarabija. Tako je portugalski sastav došao do šestog boda u grupi "C" koliko ima i Borusija Dortmund, te će ove dve ekipe voditi direktan duel u borbi za plasman u nastavak takmičenja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke