LŠ (B i C) - Prštalo u Napulju, Real odneo bodove - Gudelj pogodio, Lans srušio Arsenal!

Autor: Mladen Heleta
utorak 03.10.2023.
22:56
Izvor: Sportske.net

Sjajno veče.

EPA-EFE/CESARE ABBATE
EPA-EFE/CESARE ABBATE

Povezane vesti

Odigrane su utakmice drugog kola u grupama B i C u Ligi šampiona.

Derbi večeri igrao u grupi C na stadionu "Maradona", gde je Real Madrid pobedio Napoli sa 3:2. Bila je ovo fantastična utakmica, koja je u potpunosti opravdala očekivanja, a Real je još jednom ispoljio svoju veličinu i dobio meč koji je bio zreo da se završi remijem.

U Napulju je šampion Italije bolje ušao u utakmicu, ređali su se napadi ispred golmana Kepe, a vođstvo za erupciju slavlja na "Maradoni" stiglo je u 19. minutu. Kvarackelija je izveo korner sa leve strane, Natan je bio najsnalažljiviji u skoku, čudno je zahvatio loptu i pogodio prečku, drugi štoper domaćih Ostigard je dobro pratio situaciju, priskočio je pravovremeno i glavom pogodio željeno mesto, za 1:0.

I kada se očekivalo da Napoli u zanosu krene još jače, Real je pokazao zašto je to što jeste i bukvalno ni iz čega je izjednačio rezultat u 27. minutu. Iskusni desni bek Napolitanaca Di Lorenco je napravio kardinalnu grešku u opasnoj zoni, a to ekipe kao što je Real ne praštaju. Usledio je mat u dva poteza, povukao je Belingem, pa odigrao za Vinisijusa, a Brazilac je izvršio rutinsku egzekuciju, za 1:1.

Sedam minuta kasnije je Real napravio potpuni preokret, a Džud Belingem je potvrdio da je majstor fudbala. Napravio je mladi Englez pravi "slalom" kroz odbranu Napolija, ušao u kazneni prostor, namestio se na desnicu i preciznim udarcem matirao Mereta, za 1:2.

U finišu prvog dela kolosalna šansa za Osimena i perfektna odbrana Kepe.

Drugo poluvremene je očekivano krenulo atacima Napolija, a u 51. minutu je Osimen u šesnaestercu napucao Naća u ruku, u pokušaju da centrira. Reagovala je VAR soba, pozvala sudiju Turpana da pogleda snimak, a Francuz je nakon što je video tu situaciju na ekranu pokazao na belu tačku. Precizan sa 11 metara bio je Zjelinski, koji je uz pomoć stative poravnao na 2:2.

Nakon ovog gola se borba još više rasplamsala, obe ekipe su htele treći gol, a dao ga je Real u 78. minutu. Modrić je izveo korner sa desne strane, lopta izbijena na preko 20 metara od gola do Fedea Valverdea, a onda je usledio pravi "projektil" Urugvajaca. Lopta je uzdrmala prečku, pa pogodila golmana Mereta i vratila se u gol, za 2:3.

U drugoj utakmici ove grupe, ranije danas je Braga spektakularnim preokretom pobedila Union Berlin u gostima sa 3:2.

Real ima 6 bodova, Napoli i Braga po 3, dok je Union Berlin na nuli.

U grupi B su PSV i Sevilja remizirali u Ajndhovenu rezultatom 2:2, dok je Lans na svom stadionu bio bolji od Arsenala sa 2:1.

Sevilja je povela je pogotkom srpskog reprezentativca Nemanje Gudelja. On je u 68. minutu sjajno reagovao posle pokušaja glavom Serhija Ramosa i udarcem nogom savladao golmana Beniteza. PSV je izjednačio preko De jonga iz penala u 86. minutu, a čim su gost krenuli sa centra, usledila je munjevita akcija, Sančez je centrirao, a En Nesiri, u svom stilu, glavom sa pet metara pogodio, za 1:2. Bod je domaćinu doneo Teze u 95. minutu, kada se najbolje snašao u gužvi nakon kornera i iz neposredne blizine poslao loptu u mrežu.

Lans je šokirao Arsenal i slavio posle preokreta. Gosti iz Londona su poveli preko Gabrijela Žezusa u 14. minutu, izjednačio je lepim golom Tomason u 25, a veliki trijumf vicešampionu Francuske doneo je Vai u 69. minutu.

Na tabeli vodi Lans sa 4 boda, Arsenal ima 3, Sevilja 2, dok je PSV ima 1 bod.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke