LŠ (A i B): Alkantara za udžbenike i perfekciju Liverpula, Milan spasio anonimus i potpuno zakomplikovao grupu!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 24.11.2021.
22:53
Izvor: Sportske.net

Liverpul kao Bajern i Ajaks, Borusiji se drma mesto u Ligi šampiona!

EPA-EFE/Tim Keeton
EPA-EFE/Tim Keeton

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula savladali su Porto na svom "Enfildu" sa 2:0 u meču 5. kola grupne faze Lige šampiona.

Jirgen Klop je imao taj komfor da rotira i pojedine važne fudbalere odmori budući da je Liverpul izborio plasman u nokaut rundu ovog takmičenja, pa je tako priliku pružio mlađanom debitantu Tajleru Mortonu, Takumiju Minaminu, Niku Vilijamsu...

I sa njima, Liverpul je dokazao da može da se osloni na sve svoje raspoložive snage. Porto jeste bivao opasan, posebno nakon kolosalne šanse Otavija koju mu je omogućio Luis Dijas. Sadiju Maneu je u prvom poluvremenu poništen pogodak zbog milimetarskog ofsajda, ali Portugalcima nije bilo spasa u drugom delu kada je perfektni drop-kik izveo Tijago Alkantara i sa 25 metara podigao "Enfild". Gol koji bi mogao da se proučava na predavanjima u školama fudbala.

Klop je u nastavku zaigrao sa Robertsonom, Hendersonom, Fabinjom, pa i Origijem, kako bi odmorio Manea, Salaha i Tijaga, ali je prethodno Egipćanin morao da se upiše svojom simultankom.

Tako Liverpul u poslednje kolo ulazi sa maksimalnim brojem poena od 15, što jedino imaju Ajaks i Bajern.

Fudbaleri Milana potpuno su šokirali sve na stadionu "Vanda Metropolitano" golom u završnici utakmice i tako savladali Atletiko sa 0:1.

Momenat odluke delo je Žuniora Mesijasa koji je ove sezone do sada igrao nešto više od 50 minuta! Bio je povređen dugo, pa van planova Stefana Piolija... Međutim, sada se u gradu mode slavi ime bivšeg napadača Krotonea koji je uneo pometnju u grupu "B" I tako ostavio Milan u trci za nastavak takmičenja iako je to delovalo kao nemoguća mislija! Porto ima bod više u odnosu na Milan i Atletiko pred poslednje kolo, biće pakleno!

Standings provided by SofaScore LiveScore

Mančester siti je nakon preokreta uspeo da savalada Pari Sen Žermen sa 2:1 i tako zapečati lidersku poziciju u grupi "A". 

Bolji su bili Parižani u prvom delu meča, usledio je i gol Kilijan Mbapea, ali onda su Rahim Sterling i Gabrijel Žezus režirali povratak "plavaca" i lansirali svoj tim ispred PSŽ-a, koji će tako dobiti "težeg" rivala u nastavku takmičenja.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke