LŠ (B i D) - Arsenal brojao do četiri, "srpski" Salcburg slavio na Da Lužu, Inter se provukao!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 20.09.2023.
22:57
Izvor: Sportske.net

U terminu od 21 sat večeras je odigrano šest utakmica prvog kola grupne faze Lige šampiona.

AP Photo/Kin Cheung
AP Photo/Kin Cheung

Povezane vesti

U okviru grupe B, fudbaleri Arsenala na trijumfalan način vratili su se u Ligu šampiona pošto su u Londonu savladali ekipu PSV Ajndhovena rezultatom 4:0.

Sve je praktično bilo gotovo posle prvih 45 minuta kada su "tobdžije" stekle prednost od tri gola, najviše zahvaljujući raspoloženom Bukaju Saki.

Reprezentativac Engleske doveo je svoj tim u vođstvo u osmom minutu, da bi u 20. asistirao Leandru Trosaru koji je udvostručio prednost Arsenala.

Na 3:0 povisio je Gabrijel Žezus posle dodavanja Trosara, a konačan rezultat postavio je Martin Odegar posle lepog udarca sa distance u 70. minutu.

Preostala dva tima u istoj grupi Sevilja i Lans remizirala su u Andaluziji rezultatom 1:1.

Ekipa za koju su nastupili srpski internacionalci Nemanja Gudelj i Marko Dmitrović povela je u devetom minutu posle spretnog gola Lukasa Okamposa.

Bod francuskoj ekipi doveo je Anđelo Fulgini u 24. minutu i to iz slobodnog udarca.

"Srpska kolonija" u Salcburgu odnela je bodove iz Lisabona gde je savladala Benfiku rezultatom 2:0 u meču grupe D.

"Bikovi" su mogli do vođstva već u trećem minutu, no Konate je promašio penal, ali je deset minuta kasnije Benfika ostala sa igračem manje kada je Antonio Silva napravio prilično neoprezan penal.

Ovoga puta, najstrožu kaznu izveo je Roko Šimić koji nije pogrešio.

Hrvatski internacionalac odradio je veliki deo posla i prilikom drugog gola Salcburga, izašavši pred gol Benfike proigrao je Oskara Gluka kojem nije bilo teško da zatrese praznu mrežu.

Reprezentativci Srbije Strahinja Pavlović i Aleksa Terzić započeli su meč za pobedonosnu ekipu, dok je u Ligi šampiona debitovao i Petar Ratkov, doskorašnji fudbaler TSC-a iz Bačke Topole.

Vicešampion Evrope Inter uspeo je da izvuče bod u Baskiji gde je sa Real Sosijedadom odigrao 1:1.

Domaćin je poveo u četvrtom minutu kada je Brais Mendez iskoristio grešku odbrane Italijana i zatresao mrežu Intera.

Zaigrali su gosti dosta bolje nakon primljenog gola, preuzeli inicijativu, a vrlo su lako mogli ostati i sa igračem manje, ali je sudija poništio crveni karton Barele.

Inter je zasluženo stigao do boda u samom finišu meča, igrao se 87. minut kada je Lautaro Martinez najbolje snašao u kaznenom prostoru i postavio konačnih 1:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke