LŠ (B i D) - Arsenal lako sa Srbima iz Sevilje, Lautaro sa penala poslao Inter i Sosijedad dalje!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 08.11.2023.
22:58
Izvor: Sportske.net

Večeras smo ispratili još šest utakmica četvrtog kola grupne faze Lige šampiona.

EPA-EFE/ISABEL INFANTES
EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala savladali su na domaćem terenu ekipu Sevilje rezultatom 2:0 u okviru četvrtog kola grupe B Lige šampiona.

"Tobdžije" su zasluženo stigle do treće pobede u Evropi, a posle perioda dominacije domaćin je poveo u 29. minutu posle sjajne akcije.

Edegar je uputio sjajan pas ka Saki koji je proigrao Leandra Trosara, a Belgijancu nije bilo teško da matira srpskog golmana Marka Dmitrovića.

Arsenal je nastavio sa dobrom igrom i u drugom poluvremenu, a kruna svega bio je pogodak Bukaja Sake posle dodavanja Martinelija u 64. minutu susreta.

Pored Dmitrovića, čitav meč odigrao je i reprezentativac Srbije Nemanja Gudelj.

U istoj grupi, PSV je u Ajndhovenu slavio je protiv Lansa minimalnim rezultatom.

Čovek odluke bio je Luk de Jong koji je zatresao mrežu gostiju u 12. minutu, a interesantno je da je sudija Zibert pokazao čak deset žutih kartona, od kojih osam fudbalerima Lansa. Crveni je dobio Gilavogi.

Fudbaleri dve ekipe propustili su velike šanse, prvo je Lozano bio sebičan kada nije uposlio Bakajoka, a onda je Fulđini na drugoj strani pogodio stativu.

Arsenal ima devet bodova na prvom mestu, PSV i Lans imaju po pet, dok je Sevilja ostala sa dva boda.

U grupi D, aktuelni vicešampion Evrope Inter savladao je domaći Salcburg rezultatom 1:0.

Reprezentativci Srbije Strahinja Pavlović i Petar Ratkov vrlo su lako mogli da ostanu neporaženi protiv italijanske ekipe koja je u prvom poluvremenu imala dve prilike preko Bastonija i Fratezija.

Usledilo je mirnije drugo poluvreme, sve do 85. minuta kada je sudija Gozubujuk dosudio penal nakon što je Bidstrup igrao rukom.

Siguran sa bele tačke bio je Lautaro Martinez koji je ovim golom poslao Inter u drugu fazu Lige šampiona gde ide uz Real Sosijedad.

Salcburg ima tri, dok je Benfika bez bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke