LŠ (B i D) - Arsenal "šesticom" potvrdio prvo mesto, Inter nadoknadio tri gola u Lisabonu!

Autor: Milovan Longinov
sreda 29.11.2023.
22:59
Izvor: Sportske.net

Goleade u Londonu i Lisabonu...

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala potvrdili su prvo mesto u grupi pošto su pobedili Lans rezultatom 6:0, dok je Inter na senzacionalan način nadoknadio zaostatak od 3:0 u Lisabonu - 3:3. 

Grupa B: 

Arsenal - Lans 6:0
Sevilja - PSV 2:3 

Arsenal je nakon pobede PSV-a u Sevilji ranije danas imao imperativ pobede da bi potvrdio prvo mesto u grupi B i do nje je veoma lako došao.

Tim Mikela Artete dao je pet golova u prvom poluvremenu i rešio sve dileme. Već u 13. minutu Haverc je sačekao na pravom mestu loptu od Gabrijela Žezusa za 1:0. Onda je i sam Žezus pogodio, Saka mu je uz malo sreće od odbitka asistirao kao na tacni - 2:0. 

Već u 23. minutu bilo je 3:0, Martineli je gađao, golman Samba odbio loptu pravo na nogu Saki koji je lako pogodio mrežu.

U 27. minutu Martineli je na sličan način izgradio poziciju, ovaj put je pogodio dalji ugao za 4:0, da bi sve bilo rešeno u nadoknadi vremena kada je Tomijasu proigrao Odegarda za 5:0. 

Arsenal je u drugom poluvremenu povukao ručnu, odlučio da sačuva snagu za sedam kola u Premijer ligi do kraja godine i da u osminu finala ode kao prvi u grupi. 

U poslednjim trenucima utakmice, Žoržinjo je iz penala potvrdio konačnih 6:0. 

U poslednjem kolu PSV dočekuje Arsenal, dok Sevilja gostuje Lansu i mora da pobedi kako bi se domogla makar trećeg mesta.

Standings provided by Sofascore

Grupa D: 

Benfika - Inter 3:3
Real Sosijedad - RB Salcburg 0:0

Benfika i Inter su remizirali 3:3 iako su domaći vodili na poluvremenu čak 3:0. 

Blistao je bivši as Intera Žoao Mario, koji je postigao het-trik od petog do 34. minuta. Najpre je pogodio u petom minutu, iz peterca, potom u 13. minutu i u 34. pokupio još jedan otpadak za 3:0.

Ali, Inter se nije predavao, Arnautović je posle kornera u 51. minutu sačekao loptu na drugoj stativi za 3:1. Onda je u 58. Fratezi uhvatio volej za 3:2, da bi u 72. Aleksis Sančez pogodio iz penala za povratak - 3:3.  

U finišu su domaći ostali sa igračem manje pošto je direktan crveni karton zaradio štoper Antonio Silva. 

Do kraja nije bilo promene rezultata, Inter je osvojio važan bod u nastavku borbe za prvo mesto sa Real Sosijedadom.

Baskijci su večeras ugostili RB Salcburg, ali su propustili priliku da pred svojim navijačima naprave veliki korak ka prvom mestu.

Rezultat je bio 0:0, iako su domaći imali inicijativu i daleko više prilika i udaraca ka golu. Inače, prvih 45 minuta za goste odigrao je naš Strahinja Pavlović. 

Sosijedad i Inter sada imaju po 11 bodova i u poslednjem kolu u međusobnom susretu odlučivaće o prvom mestu. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke