LŠ (B i D): Lukaku spasao i Inter i Real, Ajaks i Atalanta će igrati "finale" za 1/8!

Autor: Milovan Longinov
utorak 01.12.2020.
22:55
Izvor: Sportske.net

Kakvo ludilo nas očekuje u poslednjem kolu!

EPA-EFE/Sascha Steinbach
EPA-EFE/Sascha Steinbach

Povezane vesti

Liverpul je pobedio Ajaks i overio prvo mesto u grupi, a Atalanta remijem sa Midjtilandom propustila da pobegne Holanđanima na +3.

U poslednjem kolu, Ajaks mora da pobedi Atalantu, a Inter i Real da savladaju Šahtjor i Menhengladbah kako bi zajedno prošli dalje. U prevodu, čeka nas ludnica.

I večeras smo videli mnogo uzbuđenja, ali je apsolutni heroj večeri Romelu Lukaku koji je sa dva gola izvukao pobedu Intera u Menhengladbahu i sačuvao nadu Interu da se plasira u osminu finala.


Grupa B

Borusija Menhengladbah - Inter 2:3
Šahtjor - Real Madrid 2:0
 

Nakon što je Šahtjor šokirao Real Madrid i pobedio ga drugi put, Inter je morao da pobedi kako bi sačuvao nadu za plasman u osminu finala.

Srećom po Antonija Kontea da je Romelu Lukaku spreman da pogine kada je potrebno i da donese pobedu, kao što je to učinio večeras sa dva pogotka.

Inter je poveo u 17. minutu kada je Darmijan pogodio iz teške pozicije za 0:1, da bi Plea u nadoknadi prvog dela igre doneo izjednačenje.

U drugom poluvremenu na scenu je stupio Romelu Lukaku. Belgijanac je najpre u 64. minutu posle sjajnog solo prodora pogodio za 1:2. Samo devet minuta kasnije, iz mnogo lakše pozicije, posle asistencije Hakimija povisio na 1:3.

Ipak, tu nije bio kraj, jer je neverovatni Plea opet uzvratio. Dva minuta posle Lukakuovog drugog gola, posle Tiramove asistencije gađa drugi ugao za 2:3.

Plea je potom postigao i treći pogodak, ali je VAR signalizirao ofsajd i tako sačuvao i Inter i Real, a Borusija sada ne sme da izgubi u Madridu u poslednjem kolu ako želi da prođe dalje..


Baner

Grupa D

Liverpul - Ajaks 1:0
Atalanta - Midtjiland 1:1
   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Jirgen Klop je pre ovog meča ostao i bez Alisona, pa je odlučio da šansu pruži debitantu, 21-godišnjem Keleru, koji je u Liverpulu još od 2016. godine. Ostatak ekipe je očekivan, vratio se Matip, igrao je u tandemu sa Fabinjom, napad su predvodili Mane, Salah i Žota, a od rezervista igrali su Vilijams na desnom beku i Kurtis Džons.

Iako nije bilo golova, bilo je još kako uzbuđenja pred oba gola u prvom poluvremenu. Kurtis Džons je imao dve dobre prilike, pogodio je stativu, ali na pauzu se otišlo bez pogodaka.

Početak drugog dela igre pripao je gostima, Entoni je imao prvu šansu, istakao se golman Keler, a potom je Neres pogodio spoljni deo stative.

Kazna je stigla minut kasnije i to posle katastrofalne greške golmana Onane, koji je loše procenio let lopte, a Kurtis Džons je to kaznio i pogodio prazan gol sa druge stative.

Do kraja, Liverpul je mogao da dođe i do ubedljivije pobede, ali je i ovo bilo dovoljno za overu prvog mesta.

U nadoknadi vremena, ponovo se istakao mladi golman Liverpula koji je zaustavio sjajan pokušaj iskusnog Klas-Jan Huntelara i sačuvao Redsima pobedu.

U drugom meču ove grupe, Atalanta je imala zicer na svom stadionu, ali je remizirala sa Midtjilandom rezultatom 1:1.

Danci su iznenadili već u 13. minutu kada je Šolc pogodio za 0:1.

Atalanta je napadala, stvarala šanse, ali je izjednačila tek u 79. minutu preko Romera - 1:1.

Posle večerašnjih ishoda, Liverpul je prvi sa 12 bodova, Atalanta ima 8, a Ajaks 7 i u poslednjem kolu Kopljanici moraju da pobede tim iz Bergama na svom stadionu ako žele u osminu finala.


Baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
No rules
Wednesday, 02.12.2020
18:26

Au, bruka kako ste neazurni sa komentarima. Haos

avatar
simpley red
Wednesday, 02.12.2020
08:35

Evo za neke iyuyetno stručne pratioce vijesti o najvećem engleskom klubu, danas su momci iz naše škole odradili posao. Spavajte mirno mi Vas volimo.

avatar
L F C
Wednesday, 02.12.2020
01:49

Glavni deo posla je zavresen, idemo u sledeci fazu. Mladji igraci veceras fenomenalno odigrali, mladi keleher se ozbiljno pokazao, treba mu dati sansu u nastavku sezone. Vilijams I dzons takodje dobro odigrali. Idemo dalje, samo jako. Pozdrav braco moja crvena.
Y N W A

avatar
Patrick Berger
Wednesday, 02.12.2020
00:35

Dzons opet odigrao maestralno, al igrac utakmice mali Keler!

avatar
Boginja iz Bergama
Wednesday, 02.12.2020
00:24

Odlicno odradjen posao, bar u šestom kolu odmorit ovo malo prvotimaca što nije povrijeđeno...Džons će izgleda stasat u ozbiljnog igrača.

avatar
äxwell
Wednesday, 02.12.2020
00:12

Mali Kalaher obavezno mora igrati protiv vukova.

avatar
Kolos
Wednesday, 02.12.2020
00:10

Keleher, kako mali brani!! Zaboravio sam Adriana, lako.

avatar
_mladen_
Wednesday, 02.12.2020
00:07

Posao je završen, to je najbitnije, sledeći meč u LŠ, neka odmori igrače. Konačno ne moramo više Adriana da gledamo, mada se nadam da će se Alison što pre vratiti. Mane je malo počeo da me nervira, ako su već Salaha toliko optuživali da je sevičan, sada je on taj koji svima asistira, dok Mane stalno bira loše izbore. Lš završena za sad, treba se samo fokusirati na ligu. Fa kup neka ispadnu odmah, ionako su po običaju dobili težeg protivnika na početku.

avatar
äxwell
Wednesday, 02.12.2020
00:03

S'obzirom da su Vilijams i Kalaher igrali ocekivao sam potop i laganu pobjedu Ajaksa, ali zahvaljujuci odlicnim partijama obojice koji su mozda bili i najbolji igraci na terenu uz Fabinja i Kurtisa to se nije desilo.
Na kraju ovjereno prvo mjesto i bas me zanima kakav ce tim izaci protiv Danaca.

avatar
Red blood
Wednesday, 02.12.2020
00:03

Liverpulov vezni red,ono najjace sto u ovom momentu imaju,je izgubio sredinu protiv Ajaxa.
Mane i Salah jako slabi u zavrsnici,jedva skrpljena poslednja linija nesigurna..ali ajd',bar ce biti prilika za predah najvaznijih igraca posle vikenda.
A protiv Vulvsa,odmornih Neta,Podensa i Traorea..morace mnogo,mnogo bolje..

avatar
pazza.INTER.amala
Wednesday, 02.12.2020
00:02

Kao i uvijek,naravno,oznojio sam se kao da sam ja igrao utakmicu.Pazza Inter.

avatar
No rules
Wednesday, 02.12.2020
00:02

Dzabe sve. Inter je oduvijek bio i bice Paca! Kakva ludnica i kakav mec, prava steta sto nije bilo navijaca. Forza!

avatar
Deki.Stankovic.5
Tuesday, 01.12.2020
23:57

Kakva je ovo divljacka ekipa ovaj Inter,za nepoverovati,i opet zamalo sve da uprskaju,ozbiljan potencijal imaju ali ni ove sezone nema nista od trofeja.