LŠ (C, D) - Petarda Barse u režiji Levandovskog, Bajern siguran na "Meaci"!

Autor: Stefan Matić
sreda 07.09.2022.
22:53
Izvor: Sportske.net

Rišarlison doneo pobedu Totenhemu u Londonu.

EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA
EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Povezane vesti

Barsa i Bajern slavili u prvom kolu grupe C, Totenhem dobio Marsej u Londonu.

Barselona - Viktorija Plzenj 5:1

Katalonci su krenuli hitro već od prvog minuta. Tražili su domaći i penal u 4. minut, VAR pokazuje da nema prostora za najstrožu kaznu. 

To nije sprečilo  da domaći dođu do vođstva već u trinaestom minutu. Kunde spušta loptu iz kornera ka Kesiju koji pogađa iz izgledne situacije za vođstvo. Velika kontroverza je viđena u 24. minutu. Moskera je imao duel sa Kristensenom, prvo je pokazano na penal za gostujući tim. VAR ipak ispravlja ovu odluku, napadač Viktorije dobija žuti karton zbog udarca laktom. 

Od 34. minuta kreće šou Roberta Levandovskog. Poljak prvo povisuje na 2:0 u 34. minutu, sjajna egzekucija bivšeg igrača Bajerna. Viktorija smanjuje na 2:1 u 44. minutu golom Sikore, ali je ubrzo usledio i drugi gol Leve. Sjajna asistencija Dembelea za devetku, to je 3:1 u nadoknadi vremena. 

U 58. minutu VAR proverava potencijalni crveni karton za Viktoriju, Čori ipak ostaje na terenu. 

Levandovski dolazi dohet-trika u 67. minutu. Poljak lako plasira loptu pored golmana, Toresu se piše asistencija. Petardu donosi Dembelea, Tores piše još jednu asistenciju u 71. minutu za 5:1.


Inter - Bajern Minhen 0:2

Bavarci su krenuli odlično u utakmicu, tokom prvog dela igre zabeležili su čak devet udarca u gol Onane. 

Imao je Kimih jedan odličan šut, ali je Nemac bio dosta bolji kao asistent u 25. minutu. Igrač sredine terena upošljava Sanea koji nadigrava Onanu za 1:0. U drugom poluvremenu je odličnu priliku ima D'Ambrozio, ali lopta odlazi preko gola. Potom je i Džeko pokušao, ali Nojer odlično reaguje. U 63. minutu Bavarci traže penal, ali sudija ne deli njihovo mišljenje. To nije napravilo neku promenu, Bajern dolazi do 2:0. Odličan dupli pas Sanea i Komana, ali akciju završava nesrećni D'Ambrozio za vođstvo gostiju od 2:0. 

Onanine muke nisu prestajale, Bavarci su imali još jednu opasnu šansu preko Manea, ali Kamerunac uspešan u odbrani. 

Mogao je Inter da smanji na 2:1, Korea ne koristi veliku grešku odbrane Bavaraca.

Totenhem - Marsej 2:0

Prvo poluvreme u Londonu je proteklo u mirnoj atmosferi. Ipak drugo je bilo dosta intenzivnije. U 48. minutu Marsej ostaje sa igračem manje, Mbemba ruši Sona u izglednoj šansi i to je direktan crveni karton. Dajer je oprobao šut, pretili su Kejn i Rišarlison. Na drugoj strani Kolašinac je imao odličnu priliku, ali bez promene rezultata. Konačno, u 76. minutu Konteov Totenhem dolazi do vođstva. Perišić odlično nalazi Rišarlisona, Brazilac postiže prvenac u Ligi šampiona za vođstvo od 1:0. 

Brazilac je bio glavni akter akcije dva minuta kasnije. Rišarlison pada posle kontakta u 16 metara, ali bez penala za "pevce". Bivši igrač Evertona ipak dolazi do drugog gola, Rišarlison pogađa za 2:0 u 81. minutu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke