LŠ (C i D) - Braga režirala ludilo u Berlinu, Sosijedadu bodovi iz Mocartovog grada!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 03.10.2023.
20:43
Izvor: Sportske.net

U terminu od 18.45, večeras su odigrane dve utakmice drugog kola grupne faze Lige šampiona.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Sjajnu utakmicu videli smo u Berlinu gde je u okviru grupe C portugalska Braga savladala domaći Union i to nakon preokreta 3:2.

Union je umalo osvojio svoj prvi, istorijski bod u Ligi šampiona, imao i dva gola prednosti, ali gosti iz Brage su preokrenuli rezultat u poslednjem trenutku meča.

Ofanzivnu igru domaćina najavio je pogodak Gosensa u četvrtom minutu koji je ipak poništen, da bi u razmaku od samo sedam minuta domaćin pogodio dva puta.

Sevnula je kontra Uniona u 30. minutu, Kral je poslao dobru loptu ka Šeraldu Bekeru, a Kostarikanac je smireno završio akciju i zatresao mrežu Mateusa.

Beker je bio strelac i drugog gola za svoj tim, ovoga puta posle dodavanja Tusara, ali je Siku Nijakate u 41. minutu smanjio zaostatak Portugalaca.

Početak drugog poluvremena obeležio je izjednačujući pogodak Brage, gosti su u 51. minutu preko Brume uspeli da poravnaju rezultat lepim pogotkom, a veličanstveni preokret dogodio se u poslednjim minutama meča.

Bruma je u četvrtom minutu nadoknade vremena loptu prosledio iskusnom Andreu Kastru koji je, tek osam minuta po ulasku u igru, sjajnim i preciznim udarcem doneo Bragi veliku pobedu na gostovanju u Nemačkoj.

Meč u Berlinu sudili su arbitri iz Srbije na čelu sa Srđanom Jovanovićem.

U grupi D, Real Sosijedad je bio prilično siguran pošto je u Salcburgu savladao "bikove" rezultatom 2:0.

Pitanje pobednika rešeno je praktično posle nešto manje od pola sata igre jer su gosti iz Baskije u prvom poluvremenu postigli oba gola.

Sosijedad je poveo već u sedmom minutu kada je Mikel Ojarzabal dobio loptu od Mendeza, ušao u kazneni prostor rivala i s desne strane pogodio suprotni ugao gola Šlagera.

Raspoloženi Braim Mendez povukao je kontru svoje ekipe u 27. minutu, pretrčao više od 50 metara i sa desetak metara udvostručio prednost svoje ekipe.

Početak drugog poluvremena obeležila je sporna situacija prilikom prodora Šimića koji je pao u kaznenom prostoru Sosijedada, ali je zbog prethodnog slučajnog gaženja golmana Remira sudija Frankovski reagovao na asistenciju iz VAR sobe i poništio pogodak.

Reprezentativci Srbije Strahinja Pavlović i Aleksa Terzić odigrali su čitav meč za tim Salcburga, Pavlović je dobio žuti karton, a ulaskom s klupe na početku drugog poluvremena nastupio je i Petar Ratkov.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke