LŠ (C i D) Real naplatio Šerifu sa kamatom, Sporting u strašnoj seriji

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 24.11.2021.
22:55
Izvor: Sportske.net

Moldavci bez novog iznenađenja..

 EPA-EFE/Dumitru Doru
EPA-EFE/Dumitru Doru

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida ubedljivo su slavili na gostovanju Šerifu u Tiraspolju 3:0 u meču 5. kola grupe D Lige šampiona i tako ostavili moldavski klub bez šanse da se domogne proleća u ovom takmičenju.

Sa ulogom apsolutnog favorita Real je otputovao u Moldaviju, ali poraz iz prvog meča u Madridu žuljao ih je i terao na osvetu.

Domaćin je dugo odolevao napadima Reala, ali je na isteku 30 minuta vođstvo gostima iz Madrida doneo David Alaba pogotkom iz slobodnog udarca.

Austrijanac je izveo prekid, a lopta je na putu ka golu pogodila jednog od igrača domaćeg tima i prevarila na krivoj nozi uhvaćenog Atanasiadisa.

Prethodno su prilike imali Toni Kros i Karim Benzema, čiji je gol u 10. minutu poništen zbog ofsajda.

Pre pogotka se oprobao i Rodrigo, ali je sjajni golman domaćin pročitao njegov udarac.

Real je nastavio da dominira i nakon gola, a u prvom minutu nadokande vreme došli su do vođstva od 2:0 nakon izvanrednog pogotka Krosa na povratni pas Rodriga.

Gosti su u 55. minutu stigli do ubedljivih 3:0, a strelac je bio Benzema koji je sjajno prihvatio dodavanje Ferlana Mendija i iz kolena opalio loptu i prevario golmana moldavskog tima.

Kraljevski klub je ovom pobedom izbio na čelo tabele i u poslednjem kolu ima priliku da trijumfom protiv Intera zacementira lidersku poziciju u grupi.

Šerif će bez obzira na iskoh u poslednjem kolu protiv Šahtjora ostati na trećem mestu i takmičenje će nastaviti u nokaut fazi Lige Evrope.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Fudbaleri Sportinga iz Lisabona stigli su i do treće uzastopne pobede u grupi C pošto su na svom terenu potukli Borusiju iz Dortmunda 2:0 i tako izborili plasman u nokaut fazu.

Bio je to okršaj konkurenata za drugu poziciju iza neprikosnovenog Ajaksa, a junak pobede portugalskog tima bio je večeras izvanredni Pedro Gonsalves, strelac golova u 30. i 39. minutu.

Mladi portugalski vezista je najpre na isteku pola sata igre iskoristio odličan pas preko celog terena, prevario Šulca i Pongračića i lako savladao Kobela.

Samo devet minuta kasnije postigao je izvanredan gol van kaznenog prostora i samo potvrdio kakav raskošan talenat poseduje.

Zaostatak od dva gola kao da je alarmirao goste iz Dortmunda da se trgnu, pa su završnicu prvog poluvremena obeležili pokušaji njihovi igrači.

Pokušavali su Malen i Reinijer, ali mreža domaćin se nije zatresla i sa ovim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku meča Sporting je bio bliži trećem golu nego Borusija prvom, a sve je bilo gotovo kada je Emre Džan u 74. minutu isključen.

U 81. minutu Gonsalves je propustio priliku da zaokruži het-trik neiskorišćenim penalom, ali ga je ispravio mladi Pedro Poro za ubedljivu pobedu domaćina.

Borusija je do utešnog gola stigla u trećem minutu nadoknade vremena, a strelac je bio Malen, međutim pogodak Holanđanina ništa bitnije nije promenio što se tiče ishoda i plasmana na tabeli.

Portugalski tim je zasluženo stigao do nokaut faze, dok će Borusija, bez obzira na rezultat u poslednjem kolu protiv Bešiktaša, takmičenje nastaviti u Ligi Evrope.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke