LŠ (C i D) - Union ukrao istorijski bod u Napulju, Sosijedad za 20 minuta "uništio" nemoćnu Benfiku!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 08.11.2023.
20:47
Izvor: Sportske.net

U terminu od 18.45, večeras su odigrane dve utakmice četvrtog kola grupne faze Lige šampiona.

EPA-EFE/CIRO FUSCO
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Ekipa Napolija remizirala je na domaćem terenu sa timom Uniona iz Berlina rezultatom 1:1 u meču grupe C.

Izabranici Rudija Garsije materijalizovali su bolju igru u prvom poluvremenu pogotkom Angise u 30. minutu, ali je gol bio poništen zbog ofsajda.

Ipak, devet minuta kasnije, sve je bilo čisto kada je Mateo Politano posle dodavanje Ruija savladao nemoćnog Ronoua.

Činilo se u tim trenucima da će Napoli relativno lako doći do pobede, ali tako nije mislio hitronogi David Fofana koji je u 52. minutu doneo izjednačenje gostima iz Berlina.

Napoli je krenuo na sve ili ništa od tog trenutka, ali osim jalove terenske inicijative i opasnog udarca Kvarachelije to im nije donelo mnogo toga, pa je Union tako osvojio svoj prvi bod u istoriji takmičenja u Ligi šampiona.

Fudbaleri Real Sosijedada ostvarili su prilično laku pobedu nad Benfikom u San Sebastijanu rezultatom 3:1 u okviru grupe D.

Tokom prvih 45 minuta videli smo potpunu fudbalsku rapsodiju domaće ekipe koja je sva tri gola postigla u upravo u tom periodu.

A mogla je još najmanje jedan.

Poveli su Baski golom Mikela Merina već u šestom minutu posle dodavanja Munjoza, da bi u već u 11. Mikel Ojarzabal udvostručio prednost svoje ekipe.

Pogodak Merina iz 15. minuta bio je poništen zbog igre rukom, ali posle gola Andera Barenečee u 21. sudija nije morao da interveniše.

Osam minuta kasnije, sudija Tejlor dosudio je penal za Sosijedad, no Trubin je uspeo da sačuva svoju mrežu posle udarca Mendeza.

Benfika je u drugom poluvremenu stigla samo do utešnog gola u 49. minutu kada je precizan bio Rafa Silva.

U grupi D, Real Sosijedad ima 10 bodova, Inter tri boda manje, Salcburg je sakupio četiri, dok je Benfika i dalje bez bodova.

Inter i Salcburg svoj meč igraju večeras.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke