LŠ - Čelsi slavi Haverca, Sterlinga i VAR! "Plavci" u četvrtfinalu!

Autor: Milovan Longinov
utorak 07.03.2023.
23:08
Izvor: Sportske.net

"Plavci" kočano pravi.

EPA-EFE/Neil Hall
EPA-EFE/Neil Hall

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su večeras na svom "Stamford Bridžu" pobedili Borusiju Dortmund rezultatom 2:0. 

U prvom meču pre tri nedelje Borusija je slavila 1:0 golom Karima Adejemija, ali večeras njega nije bilo zbog povrede i to se osetilo u napadu gostiju.

Čelsi je od samog početka preuzeo inicijativu i zaista igrao mnogo bolje nego u nedavnim prvenstvenim mečevima. Grejem Poter je izveo sastav u formaciji 3-4-3, a napad su predvodili Feliks, Sterling i Haverc. 

Po Borusiju je sve krenulo po zlu kada je već u petom minutu zbog povrede izašao Brant, a ušao Rejna. 

Čelsi je odmah počeo da preti preko Feliksa u šestom i Havcerca u osmom minutu, ali nedovoljno precizno. Borusija je uzvratila u 17. minutu kada je Rojs snažno šutirao iz slobodnjaka, ali je Kepa odlično intervenisao. 

Usledilo je novi nalet Čelsija, novu šansu je imao Haverc koji je pogodio stativu i nije imao sreće da postigne pogodak. Za razliku od njega, Sterling jeste bio taličan u 43. minutu kada je prvo promašio loptu, ali mu je ona opet ostala ispred noge i iz drugog pokušaja se namestio bolje i zategao po sredini gola za 1:0.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Čelsi je poveo, ali posle nekoliko kontroverznih odluka. Sudija je pokazao na belu tačku, ali tek posle asistencije iz VAR sobe, kada se uverio da Volf igrao rukom. Iako je bio okrenut glavom, ruka mu je ostala u neprirodnom položaju, nije je na vreme sklonio iza leđa, Čilvel je pogodio i to je bio penal. Haverc je preuzeo odgovornost i pogodio stativu, ali je onda sudija odlučio da ponovi izvođenje jedanaesterca, pošto je više igrača pre vremena ušlo u kazneni prostor. Iz drugog pokušaja Nemac je bio precizan za 2:0.

Dortmund nije imao šta da izgubi i krenuo je na sve ili ništa. U 58. minutu Belingem je iz neposredne blizine imao veliku šansu da postigne gol, ali je šutirao pored stative. U 65. minutu pokušao je i Volf, Kepa je opet bio odličan.

Čelsi se u finišu povukao i čuvao rezultat i u tome je uspeo, te se uz Benfiku večeras plasirao u četvrtfinale Lige šampiona.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke