LŠ - Čudesni Vinisijus, nevidljivi Vlahović...

Autor: Darko Mitrović
utorak 22.10.2024.
22:58
Izvor: Sportske.net

Kakvo poluvreme Real Madrida!

EPA-EFE/KIKO HUESCA
EPA-EFE/KIKO HUESCA

Povezane vesti

Juventus - Štutgart 0:1

Od početka meča Štutgart je bio bolji i konkretniji rival na terenu. Demirović je u prvom poluvremenu pogodio stativu, veoma raspoložen je bio i Undva, a gosti su u 41. minutu mogli do vođstva. Duga lopta je upućena na Undavu u kazneni prostor, on je glavom iskosa sa leve strane gađao pod prrečku, ali je golman Juventusa Matija Perin uspeo da izbije tu loptu.

Tek što je počelo drugo poluvreme Undav je zatresao mrežu Juventusa, ali je posle provere u VAR sobi taj gol poništen, iako je Undava lopta pogodila odmah ispod ramena, a ruka mu je bila uz telo...

Perin je i u 61. minutu sjajno intervenisao kada je Demirović gađao pod prečku, a samo minut kasnije Milo je sa desne srane ušao u kazneni prostor i gađao po zemlji, ali je Perin opet fenomenalan! 

Vlahović potpuno izolovan i bezopasan, a Tiram i Jildiz su se potrudili da i Juve konačno pripreti.

Za Vlahovića je ovaj meč završen u 68. minutu, kada je trener Tijago Mota odlučio da umesto njega na teren pošalje Vasilija Adžića.

Finiš meča doneo je i nove velike probleme za Juve, Dalo je isključen u 84. minutu posle skrivljenog jedanaesterca, ali ga Milo nije realizovao! Fenomenalni Perin je i taj šut zaustavio i činilo se da je večeras nesavladiv!

Ali, u nadoknadi vremena Štutgart preko El Bilal Turea stiže do zasluženog vođstva i pobede u ovom meču - 0:1!

Real Madrid - Dortmund 5:2

Prvo poluvreme je u potpunosti pripalo Dortmundu i izgledalo je da bi Real mogao da ima dosta problema da anulira prednost rivala. Pola sata se čekalo na prvi gol, a onda je Žirasi u kaznenom prostoru ostavio loptu za Donjela Malena koji sa desetak metara, iskosa sa desne strane, pogađa mrežu Madriđana - 0:1.

Samo četiri minuta kasnije prednost ''milionera'' je udvostručena. Opet je Malen bio neuhvatljiv za odbranu Reala, ovoga puta je probio po desnoj strani, pa poslao loptu u peterac gde je Gitens umakao pažnji svojih čuvara i iz neposredne blizine poslao loptu u mrežu - 0:2!

Tim rezultatom se ušlo u drugih 45 minuta, a zanimljivo je da u poluvremenu Karlo anćeloti nije napravio nijednu izmenu u ekipi Reala, verovao je u startnih 11 i to mu se isplatilo u nastavku meča.

U 60. minutu je Real uhvatio rezultatski priključak. Bila je to prava opsada gola Dortmunda, stezali su domaći obruč, a na kraju Embape sa desne strane centrira za Ridigera koji udarcem glavom smanjuje na 1:2.

Tri minuta kasnije rezultat je već bio izjednačen. Ovoga puta akciju je započeo Modrić, koji je poslao loptu za Embapea u kaznenom prostoru, gosti su kratko odbili loptu, ali samo do Vinisijusa koji sa nekih 8-9 metara pored Zulea pogađa Kobelovu mrežu za 2:2.

A onda, 82. minut i ključni momenti utakmice. Najpre velika prilika da gosti povedu, ali je Kurtoa sjajno intervenisao, da bi na drugoj strani Brant pogrešio poput Spajića večeras u Monaku, odbila se lopta od njega do Vaskeza koji iskosa sa desne strane donosi preokret Realu - 3:2!

A da sam finiš meča bude još mirniji za Madriđane potrudio se Vinisijus koji je u 86. minutu protutnjao sa leve strane terena u sredinu, pa sa ivice kaznenog prostora poslao projektil za 4:2.

Nije to bio konačan rezultat, Vinisijus je u nadoknadi vremena stigao i do het-trika za ''petardu'' na ''Bernabeuu'' - 5:2!

PSŽ - PSV 1:1

Bez pobednika na ''Parku prinčeva'' gde je PSV poveo u 34. minutu golom Noe Langa na asistenciju Saibarija, a Parižani su do izjednačujućeg gola stigli u 55. minutu, kada je Ašraf Hakimi poslao projektil sa preko 20 metara po zemlji u mrežu gostiju - 1:1.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke