LŠ (D i C) - Golčine Krosa i Asensija za prvo mesto na tabeli, Dortmund se dostojanstveno ispisao

Autor: Sportske Net
utorak 07.12.2021.
22:52
Izvor: Sportske.net

Pobede Reala i Dortmunda, remi Šahtjora.

EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo
EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida pobedili su Inter rezultlatom 2:0 u okviru poslednjeg kola grupe D Lige šampiona. 

Uprkos početnoj inicijativi Intera, Madriđani su poveli. Kazemiro je uputio centaršut, Rodrigo dodao do Krosa, koji je nekoliko metara izvan šesnaesterca poslao loptu levom nogom u dalji ugao za vodstvo Reala.

U 36. minutu Luka Jović je bio u ozbiljnoj prilici da ugrozi gol Intera. Dobro se kretao, pobegao odbrani gostiju i utrčao u kazneni prostor, ali je lopta završila sa spoljne strane mreže.

Inter je preko Perišića i Džeka pokušao da pripreti, ali je Kurtoina mreža ostala da miruje do kraja prvog poluvremena.

Po povratku na teren Barela je šutirao u kaznenom prosturu, ipak nedovoljno precizno, jer je lopta zvršila iznad gola. Ovo je možda bila i najolja šansa za italijanski tim.

Real je napao preko Jovića koji je iz blizine šutirao, ali je golman odbranio ovaj udarac.

U 64. minutu Barela je isključen, pošto je posle kontakta sa Militaom zakačio defanzivca Reala. Ovo je ostavilo Brihu prostora da razmisli, ali je on pokazao crveni karton i Inter je igrao sa desetoricom psole sat vremena igre. Bez obzira na to Di Marko je bio prilici da izjednači, glavom je uputio loptu ka golu koju je Kurtoa ipak uhvatio.

Asensio samo što je ušao u igru, a već se upisao u strelce. Inter mu je ostavio prviše prostora da se namesti na ivici šesnaesterca i puca ka golu za 2:0.

Posle ove pobede, Real prolazi dalje kao prvoplasiran, dok Inter ide kao drugi u dalju fazu takmičenja. 

U drugom meču ove grupe Šahtjor i Šerif odigrali su nerešeno 1:1 , ali ovaj meč nije imao nikav značaj za timove kada je reč o prolazu dalje. 

Šahtjor je poveo preko Fernanda pred kraj prvog dela meča. Primio je pas duboko u šesnaestercu i šutirao iz blizine za 1:0 na poluvremenu.

Šerif je stigao do izjednačenja u 93. minutu preko Nikolova, koji je ujedno i postavio konačan rezultat.

Dortmund je u grupi C ubedljivo savladao Bešiktaš sa 5:0, ali nije uspeo da obezbedi dalji prolaz, pošto je završio kao trećeplasiran, dok je Ajaks ubedljivo prvi, a Sporting drugi zbog gol razlike. 

Dortmund je bio prilično efikasan u prvom poluvremenu. Prvobitno su poveli preko Malena u 29. minutu na asistenciju Belingama. Bešiktaš je u amom finišu prvog dela zaradio crveni karton pošto je Velinton isključen zbog udarca protivnika u nogu, umesto u loptu. Domaći su dobili i penal, a Marko Rojs je lako smestio loptu u mrežu za 2:0 na poluvremenu.

Utrostručili su “milioneri” vodstvo po povratku na teren, a strelac je ponovo bio Rojs. Nije utakmica mogla da prođe bez Halandovog potpisa. Norvežanin je upisao četvrti gol za Dortmund. Posle centaršuta Šulca glavom je pucao u donji levi ugao.

Poslednji, peti gol za Borusiju, postigao je ponovo Haland u 81. minutu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke