LŠ (D) - Sosijedad odbranio prvo mesto na ''Meaci'', Kabral šokirao Salcburg!

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.12.2023.
23:00
Izvor: Sportske.net

Mnogo zanimljiviji meč odigran je u Salcburgu, gde je Benfika uspela da napravi podvig i izbori evropsko proleće, doduše u Ligi Evrope.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Inter - Sosijedad 0:0

U Grupi D Lige šampiona je večeras u centru pažnje bio duel na ''Meaci'', gde je domaći Inter dočekao ekipu Sosijedada u borbi za osvajanje prvog mesta.

Ove dve ekipe su poslednje kolo dočekale sa po 11 bodova, s tim da je Sosijedad imao bolju gol-razliku. Kada je u pitanju međusobni skor, španski tim je na svom terenu remizirao sa Intrerom u prvom kolu, kada je bilo 1:1, što znači da je ekipu Intera večeras samo pobeda vodila na prvo mesto.

Na kraju, 0:0, pa je Sosijedad zadržao prvo mesto, Inter kao drugoplasirani ide dalje.

''Neroazuri'' nikako nisu uspevali da nađu put do mreže gostiju, nisu ni imali previše prilika, a fudbaleri Sosijedada su kako se meč bližio kraju, sve više pojačavali čvrstinu na sredini terena, samim tim i defanzivu.

U prilog tome i izmena iz 61. minuta kada je Umar Sadik zamenjen, a u igru je ušao Turijentes. Delovalo je kao da je bivši napadač Partizana i Almerije tražio objašnjenje od trenera za ovakav potez, ali brzo se pomirio sa tom odlukom i otišao je na klupu.

Igrao se 76. minut meča, Japanac Take Kubo je krenuo sa leve strane, oslobodio se dvojice protivničkih igrača, a onda pao na ulasku u kazneni prostor posle navodnog kontakta sa Čalhanogluom. Sudija je odmah pokazao na belu tačku, ali su mu iz VAR sobe savetovali da pogleda snimak što je on i učinio i na kraju promenio odluku - ništa od penala, a Take Kubo dobija žuti karton zbog simuliranja!

Očekivali smo do kraja meča veći pritisak Intera, ali Iznagijev tim ni u finišu nije bio previše opasan, sve do petog minuta nadoknade vremena kada je Lautaro šutirao iskosa sa desne strane zamalo preko gola.  Sosijedad je do kraja znalački sačuvao bod i prvo mesto u grupi.

Salcburg - Benfika 1:3

Mnogo zanimljivija i uzbudljivija utakmica odigrana je u Salcburgu, gde je austrijski tim, sa našim reprezentativcima Strahinjom Pavlovićem i Petrom Ratkovim u startnoj postavi, vodio borbu sa Benfikom za osvajanje trećeg mesta i plasman u plej-of Lige Evrope.

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Ekipa Salcburga je ovaj meč dočekala u prilično lagodnijoj poziciji, jer je imala tri boda više od Benfike, a dodatna prednost joj je bila pobeda u Lisabonu od 2:0, pa je portugalskom velikanu bila neophodna pobeda bar od dva gola razlike kako bi prošao dalje.

Gosti su se tome približili u 32. minutu kada je Anhel Di Marija izveo korner sa desne strane i poslao loptu - direktno u mrežu, 0:1!

Taj gol je značajno uvećao šanse Benfike da ostvari cilj u večerašnjem meču, a pred sam kraj prvog poluvremena Rafa Silva je tu prednost i udvostručio! Sve se dogodilo vrlo brzo, osvojena lopta na sredini terena, zatim je Di Marija odmah šalje u kazneni prostor, gde Rafa Silva sa nekih 13 metara šalje loptu u donji desni ugao gola golmana Šlagera - 0:2!

Tim rezultatom se otišlo na poluvreme, ali je Salcburg u nastavku brzo uspeo da uzvrati. To je u 57. minutu učinio hrvatski fudbaler Luka Sučić odličnim udarcem levom nogom sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa leve strane, a lopta je završila u donjem levom uglu - 1:2.

Devetnaest minuta kasnije mreža gostiju se jednom zatresla, ali gol koji je postigao Koita nije bio priznat zbog ofsajda, pa je ekipa Benfike zadržala nadu u prolaz dalje.

Za to joj je bio potreban i treći gol, a do njega je došla u drugom minutu nadoknade vremena! Aursnes je probio po desnoj strani i centrirao na ivicu peterca, gde je Strahinja Pavlović uklizao u prazno, a Kabral je, tek što je ušao u igru umesto Žoao Marija, majstorski, petom zahvatio loptu i prosledio je u mrežu - 1:3!

Benfika ide u Ligu Evrope, Salcburg večeras završava svoj evropski put.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke