LŠ dan prvi - Taktičke zamisli, Zidan i Klop razbijaju glave oko odbrane, Pepova "lažna devetka"? Kako će izgledati sastavi?

Autor: Boris Jovanović
utorak 06.04.2021.
11:01
Izvor: Sportske.net

Šta su smislili treneri pred večerašnja četvrtfinala?

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Povezane vesti

Mnogo se priča o večerašnjem duelu Zidana i Klopa, pre svega sa taktičke strane. Šta će učiniti Madriđani koji moraju da budu oprezni, pre svega zbog činjenice da će igrati bez Ramosa. Kako prolaze bez svog komandanta u Ligi šampiona, znamo. 

Zidan će prema svemu sudeći izvesti 4-3-3, što u osnovi znači da se neće braniti, desno nema rešenja, tu će Lukas Vaskez koga želi Liverpul, i kome ističe ugovor zatvoriti stranu, levo je Mendi, a Naćo će morati da igra uz Varana. Kazemiro i Kros igraće povučenije, kao i Modrić to bi trebalo da donese prevagu u trci u veznom redu, a mnogo će morati da rade krilnim napadači, Vinisijus sa jedne i verovatno Asensio sa druge strane. Tu je jedina dilema, Isko ili Asensio, ali je ovaj drugi bliži startnoj postavi. Napad jasno predvodi Benzema.

Zidanov cilj je da optereri pre svega desnu stranu Liverpulove odbrane, dosta slabosti u defanzivi pokazuje Aleksander-Arnold, levo je jasno Roberston, a štoperi Kabak i Filips ni u snu ne bi igrali da nema ovolikog broja povreda. Ali, neophodan mu je bivši igrač Reala Fabinjo u sredini jer nema Hendersona, Vajnaldum i Tijago Alkantara su potrebni kao igrači koji će kreirati.

Ostaje pitanje napada, Firmino van forme koji je bolji u defanzivi, ili Žota koji daje golove, ali bi u tom slučaju išao na bok, a Salah bi se preselio u sam špic. Jasno, Mane će igrati u svakom slučaju.

Što se tiče duela u Mančesteru, situacija je jasnija, Gvardiola pred sobom ima tabu četvrtfinala Lige šampiona sa Sitijem, ali je njegov klub apsolutni favorit imajući u vidu forme dva tima u domaćim šampionatima.

On je i dalje na četiri fronta, ima šansu za nezabeležen uspeh, optužio je UEFA da ubija fudbalere ovakvim rasporedom, ali ima dovoljan broj igrača. Ovo je ipak najvažnije, s obzirom da je titula obezbeđena. Nrema dilemu, ispred Edersona će biti Stons i Dijaš, Kanselo i Voker na bokovima, Portugalac ima naviku da ulazi u sredinu, i da bude četvrti u veznom redu uz Gundogana, Rodrija i "mozak" De Brujnea. Pep će kako sada stvari stoje igrati sa lažnom devetkom, ali ne Feranom Toresom, već Sterlingom, kako bi na bokovima šansu dobili Foden i Bernardo Silva. 

Dortmund mora nešto da menja i to ne malo, nema Sanča protiv bivšeg kluba, posle neuspeha protiv Kelna i Ajntrahta problemi su multiplikovani, Terzić mora da razmrda ekipu, Emre Džan će desno, levo je Gereiri, Akandži i Humels su štoperi. Očekuje se da Belingem i Daud budu defanzivniji, Dilejni takođe, dok će Torgan Azar i Marko Rojs biti iza Erlinga Halanda.

Jasno, oči su uprte u Norvežanina, pod pritiskom je, daao je 10 golova u Ligi šampiona ove sezone, ali sada nije u formi, a biće pred očima kluba koji ima najozbiljniju nameru da ga angažuje. 

Oba večerašnja meča počinju u 21 čas, čeka nas sjajan fudbal...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke